Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Eergerelateerd Geweld (2023)

Algemeen

Eergerelateerd Geweld

Voor wie

Politiemedewerkers die (gaan) werken in het werkveld van Zorg & Veiligheid, specifiek Eergerelateerd Geweld.

Opbouw

Met betrekking tot de materie eergerelateerd geweld ben je voor collega’s van de Noodhulp, Handhaving en Opsporing dé vraagbaak voor zaken waarin eer mogelijk een rol speelt. Daarom leer je in deze training hoe je collega’s kunt ondersteunen bij het signaleren van eergerelateerde zaken. Denk bijvoorbeeld aan een toelichting op het juridisch kader en aan de wijze van muteren. Ook leer je welke stappen een collega hierin zelf kan zetten en welke hij overdraagt aan andere interne of externe partners.

Bij het herkennen van eergerelateerd geweld wordt een methode gehanteerd waar een query en een checklist gebruikt worden. Je leert informatie hieruit te analyseren. In het geval van een eergerelateerde zaak vertaal je dit vervolgens naar een plan van aanpak. Je leert ook welke stappen tot welke gevolgen (kunnen) leiden en wie de betrokken partijen zijn: van een externe deskundige tot ouderlingen in een gemeenschap en van vrouwenopvanghuizen tot je regionale coördinator.

Resultaat

Na afloop van de training beschik je over de kennis en vaardigheden om in elke situatie rondom eergerelateerd geweld adequaat en zelfstandig te handelen. Je kunt ondersteuning bieden aan politiecollega’s, die in de uitvoering incidenten ten aanzien van eergerelateerd geweld afhandelen.

Praktische informatie

Code: B002388.001
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 16 sbu
Instituut: 16 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 277,00

Indeling van het onderwijs

Twee aaneengesloten lesdagen.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.