Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Synthetische Drugs (2023)

Algemeen

Synthetische Drugs

Voor wie

Eenieder die zich in de praktijk bezig houdt met drugsproductie en drugsonderzoeken en zijn/haar kennis op het gebied van synthetische drugs wil verrijken. 

Opbouw

In week 1 van de module komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: een introductie en de stand van zaken rondom de aanpak synthetische drugs in Nederland en mondiaal, de distributielijnen en criminele samenwerkingsverbanden en synthetische drugs in het algemeen. Verder word je geïntroduceerd in het Crime script. De eerste vier processtappen van het barrièremodel worden doorgenomen.

In week 2 gaan we verder met de vijfde processtap die ingaat op de productie. We behandelen de algemene procestechniek met betrekking tot alle bekende productie-/syntheseroutes die in Nederland voorkomen. Ook gaan we aan de slag met opbrengstberekeningen. Tijdens de tweede lesdag in deze week zullen processtap 6 en 7 behandeld worden die ingaan op respectievelijk de export & afzet en het gegenereerde afval (milieuwetgeving).

De eerste lesdag in week 3 staat in het teken van de opsporingsmogelijkheden, de intelligencevergaring en de bijbehorende netwerkkaart. Ook besteden we deze dag onder andere aandacht aan facilitators, pd management, de vorming van een zaaksdossier en de bij de synthetische drugs behorende terminologie.

De laatste lesdag gaan we onder meer in op medicijnen, ketamine, synthetische opioïden en anabolen en op de actuele trends en ontwikkelingen, waaronder lopende projecten. We sluiten deze dag (en daarmee de gehele module) af met een eindoefening waarin aan de hand van scenario’s alle aspecten uit de gehele module nog eens voorbij komen.

Resultaat

  • Je kunt drugs, stoffen en middelen, precursoren en grondstoffen herkennen.
  • Je kunt drugsproductieplaatsen herkennen, onderkennen en veilig werken.
  • Je hebt zicht gekregen op drugsproductie, syntheses en kookstappen.
  • Je hebt kennis van benodigde hardware en opstellingen.
  • Je hebt kennis van het Crime script.
  • Je hebt kennis van het barrièremodel en de processtappen.
  • Je kunt een opbrengstberekening opmaken.
  • Je hebt kennis van de druggerelateerde wetgeving en je bent in staat de bevoegdheden op de juiste manier toe te passen.
  • Je hebt kennis van de afwikkeling rondom de inbeslagneming en de vastlegging van druggerelateerde zaken.
  • Je bent in staat een synthetisch drugs onderzoek te starten en/of op te pakken.

Praktische informatie

Code: B002377.001
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 56 sbu
Instituut: 40 sbu
Zelfstudie: 16 sbu

Duur: 3-4 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1,00

Indeling van het onderwijs

De module kent vijf contactdagen, verdeeld over 3 weken. Naast deze vijf contactdagen wordt er ook zelfstudie aangeboden op Itslearning.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van een bewijs van deelname 'Aanpak drugscriminaliteit basis'.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.