Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Cybercrime deel 2 (2023)

Algemeen

Cybercrime deel 2

Voor wie

De opsporingsambtenaar (m.u.v. operationeel specialist) die tijdens zijn werk bezig gaat met de opsporing van cybercrime.

Opbouw

Het tweede deel van de cybercrime opleiding gaat dieper in op de techniek en op specifieke onderwerpen. Technieken zoals IP data tap, HTML, javascript, IoT en blockchain komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor de juridische en tactische aspecten, waaronder de doorzoeking gericht op digitale sporen, onderzoek aan in beslag genomen digitale gegevensdragers en het verhoor.

Resultaat

Je kent de tactische, juridische en technische aspecten die een rol spelen bij cyberdelicten en kan deze toepassen in de praktijk.

Praktische informatie

Code: B002366.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 49 sbu
Instituut: 24 sbu
Zelfstudie: 22 sbu
Proeve: 3 sbu

Duur: 3-4 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1,00

Indeling van het onderwijs

Zes dagen dagonderwijs en zelfstudie.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een Windows 10 Pro of Windows 11 Pro computer met administrative rechten en een smarthpone om applicaties op te installeren.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent opsporingsambtenaar en houdt je bezig met de opsporing van cybercrime en bezit de kennis en vaardigheden van Cybercrime deel 1.

Vrijstellingen

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.