Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Dactyloscopisch onderzoeker 3-ster (2023)

Algemeen

Dactyloscopisch onderzoeker 3-ster

Voor wie

Medewerkers die als 2 ster-dactyloscopisch onderzoeker in dit vakgebied werkzaam zijn en door willen groeien als dactyloscoop met als taak het onderzoeken of een individualisatie mogelijk is.

Opbouw

Deze opleiding leid je op tot dactyloscopisch onderzoeker die na de match de mogelijke individualisatie onderzoekt. Je waardeert de dactyloscopische punten op duidelijkheid en exacte aanwezigheid. Daarna vergelijk je het spoor met een mogelijke donor en geef je de dactyloscopische punten van overeenkomst aan. Aan de hand van de Nederlandse norm, beschreven in de accreditatievoorschriften, neem je de eindverantwoording het spoor te individualiseren of de conclusie ‘Hard to Ident’ te geven.

Resultaat

  • Je kan zelfstandig dactyloscopische sporen individualiseren of de aanduiding ‘Hard to Ident’ motiveren, onderbouwen en beschrijven.
  • Je werkt volgens de accreditatievoorschriften, zoals die in Nederland worden toegepast.

Praktische informatie

Code: B002267.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 140 sbu
Instituut: 44 sbu
Korps: 56 sbu
Zelfstudie: 37 sbu
Proeve: 3 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 6.829,00

Indeling van het onderwijs

Deze opleiding volgt een duaal ritme. Dat betekent een afwisseling tussen contactdagen op de Politieacademie en werken op de eigen werkplek onder toezicht van een ervaren 3-ster dactyloscopisch onderzoeker.

Overige informatie

Het examen bestaat uit één opdracht 1: Deelnemen aan discussie over een vergelijking.

Randvoorwaarden

Je beschikt over AFIS (Havank) op je werkplek en kunt een beroep doen op een ervaren (gecertificeerd) 3-ster dactyloscopisch onderzoeker. 

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van het certificaat Dactyloscopisch onderzoeker 2-ster.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.