Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Juridische kennis (2023)

Algemeen

Juridische kennis

Voor wie

Politiemedewerkers werkzaam in het forensische domein.

Opbouw

In deze module verdiep je je verder in de betekenis van voorbedachte rade en causaliteit. Daarnaast wordt ingezoomd op enkele specifieke delicten en de daaraan gekoppelde juridische aspecten.
Het strafvorderlijke deel van je kennis wordt uitgebreid door in te gaan op de rol van een deskundige, bijzondere opsporingsmethoden, maar ook je bevoegdheden in het kader van een overlijdensonderzoek.
Kortom: deze module geeft je een bredere basis om aan juridische facetten die een rol spelen in een forensisch onderzoek te kunnen voldoen.

Resultaat

Na het afronden van deze module kun je van een maatwerk PD-onderzoek een correct en volledig proces verbaal opstellen volgens de richtlijnen. Je hebt de benodigde juridische basiskennis voor het uitvoeren van jouw onderzoek en het schrijven van je PV. 

Praktische informatie

Code: B002263.003
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 60 sbu
Instituut: 42 sbu
Korps: 6 sbu
Zelfstudie: 12 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 862,00

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van het certificaat 'Basis PD Onderzoek FO'.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.