Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Huiselijk geweld en kindermishandeling - ervaren medewerker (2 dgn) (2023)

Algemeen

Huiselijk geweld en kindermishandeling - ervaren medewerker (2 dgn)

Voor wie

Ervaren politiemedewerkers binnen het werkveld Zorg en Veiligheid, die een trekkersrol hebben binnen het werkveld. Bijvoorbeeld taakaccenthouders of coördinatoren huiselijk geweld, of rechercheurs met het werkterrein huiselijk geweld. 

Opbouw

Tijdens de opleiding krijg je een complexe, actuele situatie uit de praktijk, die gaat over huiselijk geweld. Dit is de rode draad door de twee dagen van de opleiding heen. In deze casus behandelen we verschillende vormen van huiselijk geweld. Je gaat de casus analyseren en integraal, samen met partners (Veilig Thuis), afhandelen. Hierbij maak je gebruik van scenariodenken. Met behulp van intervisie ga je aan de slag met de verschillende thema’s, alsook de handelingskaders, binnen Zorg en Veiligheid. Dit gebeurt altijd vanuit de ‘Visie Veiligheid Voorop!’. Zo leer je hoe je duurzaam een verschil kunt maken in de aanpak van huiselijk geweld.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • beleidsvisie aanpak huiselijk geweld;
  • praktijk-casuïstiek;
  • casusregie binnen Zorg en Veiligheid.

Resultaat

  • Je beschikt over voldoende basiskennis en  vakbekwaamheid om zaken en incidenten van huiselijk geweld en kindermishandeling samen met partners af te handelen vanuit de visie Veiligheid Voorop!
  • Je kan de visie vertalen naar de praktijk en bovenal uitdragen in jouw team.
  • Je bent in staat om jouw collega’s te coachen en te begeleiden in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling en weet te variëren in stijlen van coaching, overdracht en begeleiding. 

Praktische informatie

Code: B002198.004
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 16 sbu
Instituut: 14 sbu
Zelfstudie: 2 sbu

Duur: < 1 week
Locatie: Meerdere locaties, zie hieronder bij Startdata
Totaalprijs: € 390,00

Toelichting studielast

Vóór de start van de opleiding volg je de e-learning ‘Huiselijk geweld en kindermishandeling’. Ook volg je de Profcheck ‘Stadsvesterdijk’. Hiervoor kun je twee uur aan zelfstudie rekenen. 

Overige informatie

De opleiding duurt twee dagen. Je volgt aan deze opleiding met maximaal zestien collega’s uit jouw eigen eenheid. Jouw eenheid bepaalt de leslocatie.

Een docent van de Politieacademie verzorgt de opleiding. Hij/zij werkt daarbij eventueel samen met een collega uit de eenheid.

Randvoorwaarden

De eenheid stelt voor beide lesdagen een lesruimte beschikbaar, geschikt voor minimaal achttien personen. Deze ruimte is voorzien van een beamer/projectiescherm en flip-over. Daarnaast is in de dmiddag van de tweede lesdag nog een extra lesruimte nodig. Je gaat daar werken aan een groepsopdracht met Veilig Thuis.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 13-12-2023

Locatie: Limburg-Noord Regiobureau
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
13-12, 14-12.

Code: S012
Opleidingsdata sluiten

Startdatum: 14-12-2023

Locatie: Locatie nog niet bekend
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
14-12, 15-12

Code: S027
Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

De eenheid bepaalt welke aangewezen medewerkers met een brede kijk op Z&V en specialisten bij de training aansluiten

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.