Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Dactyloscopie (2023)

Algemeen

Dactyloscopie

Voor wie

Politiemedewerkers werkzaam in het forensische domein.

Opbouw

Je behandelt de verschillende kenmerken in een vinger- en handpalmafdruk zoals patronen en dactyloscopische punten. Met deze kennis bepaal je de bruikbaarheid van sporen, de stand en de kleur. Je leert vingerafdrukken en handpalm sporen rechtop te plaatsen voor vergelijking. Je leert het dactyloscopisch proces en de accreditatie kennen.

Je leert in de praktijk hoe je dacty sporen zichtbaar kan maken door middel van mechanische methoden op de PD en chemische methoden in het lab. Van deze sporen ga je de bewijswaarde en de bruikbaarheid bepalen.
Daarnaast maak je kennis met het belang van duidelijke dactyloscopische signalementen van verdachten en getuigen. Deze signalementen ga je vervaardigen.

Aan het eind van de module voer je een PD-onderzoek uit waarbij je de dactyloscopische sporen zichtbaar maakt en veiligstelt volgens de geleerde kennis, inzichten en technieken.

Resultaat

Aan het eind van de module kan jij de bruikbaarheid en bewijswaarde van een dactyloscopisch spoor bepalen en kan jij deze sporen zelfstandig zichtbaar maken en veilig stellen. 

Praktische informatie

Code: B002178.002
Type: Cursus
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 58 sbu
Instituut: 32 sbu
Korps: 20 sbu
Zelfstudie: 6 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 2.024,00

Indeling van het onderwijs

Week 1: 2 dagen Politieacademie Apeldoorn
Week 2: 2 dagen Politieacademie Apeldoorn

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je hebt de Politiemedewerker Specifieke Inzet (PSI) gevolgd.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.