Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

R&O cyclus en Verzuim

Algemeen

Tijdens deze training staat de Resultaat- en ontwikkelcyclus van de politie centraal. De training wordt samen met een (of meer) deskundige(n) uit de eenheid verzorgd.

Voor wie

Operationeel experts en operationeel specialisten.

Opbouw

Dag 1:

De basis; de R&O cyclus, wat is dat nou precies in relatie tot mijn taak?
De R&O cyclus is opgesteld binnen de context van de Strategische Beleidsagenda HRM, Scherp sturingsconcept, de beroepscode, integriteitsbeleid, werkgeversvisie, leiderschap vanuit LFNP en ontwerpplan politie en beoogt bijdrage te leveren aan een andere cultuur.

Dag 2:

De gesprekken binnen de R&O cyclus: wat komt daar nou allemaal voor mij bij kijken?
Resultaat, voortgang, functioneringsgesprek en POP. Doel en effect R&O cyclus: dat medewerkers zich gezien, aangesproken en gestimuleerd voelen als vakmens en van daaruit hun bijdrage leveren aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Hoe maak jij als OE/OS deze gesprekken waardevol?

Dag 3:

Ziekteverzuim: wat is mijn rol en zijn mijn taken bij (ziekte)verzuim:

  • Wat moet ik weten o.a. procesgang politie, inzetbaarheid en re-integratie met o.a. de wet Poortwachter. 
  • Wat moet ik kunnen o.a. signaleren, gesprekken, preventie, adviseren.

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je zicht op de doelen van de diverse gesprekken binnen de Resultaat- en ontwikkelcyclus en ken je de belangrijkste procedures op dit gebied, zodat je je verantwoordelijkheid als OE, OS op dit terrein op een goede manier kunt uitvoeren.

Praktische informatie

Code: 9403683.002
Type: Training
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 50 sbu
Instituut: 25 sbu
Korps: 15 sbu
Zelfstudie: 10 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.212,00

Indeling van het onderwijs

De doorlooptijd is ongeveer 1 maand.

Overige informatie

Het begeleidingsmodel 'Schoolmaken in de praktijk' is van kracht.

Randvoorwaarden

Tijdens de training staat de praktijk centraal. Je brengt praktijkcases in waar tijdens de instituutsuren mee wordt gewerkt. Mede daarom wordt van je verwacht dat je de contactdagen goed voorbereid aan de hand van de praktijk- en zelfstudieopdrachten.  Dit is een voorwaarde om het onderwijs aan te laten sluiten bij de praktijk. Je laat je in de praktijk begeleiden door een praktijkbegeleider en organiseert dit zelf, zie hiervoor het eerder genoemde begeleidingsmodel.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent Operationeel expert schaal 9 of Operationeel specialist B of C en hebt deelgenomen aan de 2-daagse 'Het fundament' uit dit aanbod.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende kun je via Youforce (Aanvraag Studiefaciliteiten) een aanvraag indienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.