Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Recreatieverkeer

Algemeen

In deze opleiding leer je over het controleren van recreatie- en vakantieverkeer. De onderwerpen die aan de orde komen zijn controles op lading van voertuigen met aanhangwagens, caravans en fietsdragers. De lesstof heeft betrekking op het werken met voertuigen met een toegestane maximale massa van 3500 kg.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers in de basis politiezorg, verkeershandhavingsteams (VHT) en verkeersondersteunende diensten (VOA) die werkzaam zijn in het werkveld ‘verkeer’.

Opbouw

De opleiding bestaat uit drie dagen waarbij afwisselend theorie en praktijk behandeld worden. Onder begeleiding van een docent wordt ingegaan op de diverse aspecten van recreatie- en vakantieverkeer.

Resultaat

Na afronding kun je zelfstandig voertuigen van recreatie- en vakantieverkeer controleren.

Praktische informatie

Code: 9100406.003
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 40 sbu
Instituut: 24 sbu
Korps: 16 sbu

Duur: 3-4 weken
Locatie: Politieacademie Lelystad
Totaalprijs: € 1.198,00

Randvoorwaarden

Voorafafgaand aan de opleiding ontvang je een set leerstofdocumenten. Deze leerstof bestudeer je voor de start van de opleiding.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 24-11-2021

Locatie: Politieacademie Lelystad
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
24-11, 07-12, 23-12

Code: S002

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Je hebt een mbo diploma op niveau 2. Affiniteit met verkeer is daarnaast gewenst.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.