Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Minor Veiligheid en Crisisbeheersing

Algemeen

Veiligheid en crisisbeheersing zijn twee onlosmakelijk verbonden onderwerpen die een grote impact op de samenleving hebben. Het accent bij voorziene gebeurtenissen is verschoven naar een proactieve benadering vanuit de veiligheidsketen waarbij de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden duidelijk verdeeld worden.
Om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren is het van belang dat adviezen op dit werkgebied doordacht tot stand komen. Je wordt op meerdere momenten in deze minor bewust gemaakt en begeleid op het gebied van de politiek/bestuurlijke sensitiviteit én persoonlijke weerbaarheid.

Voor wie

Je bent een reguliere student binnen de bacheloropleiding.

Opbouw

Het onderwijsprogramma besteedt onder andere aandacht aan het herkennen en gebruiken van de contextinformatie over een gebeurtenis (intelligence), crisiscommunicatie en ‘nieuwe media’ en leiderschap.

Resultaat

Aan het eind van deze minor ben je in staat om bij voorziene en onvoorziene grootschalige gebeurtenissen de juiste vorm van opschaling te adviseren, een goede samenwerking realiseren tussen verschillende partners en het proces/product van de inzet of optreden te evalueren.

Praktische informatie

Code: 5601261.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je volgt de opleiding tot Politiekundige bachelor.

Indicatie hbo-werk en denkniveau, op basis van een aangeboden portfolio plaatsing.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.