Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Praktijkopleiding Real-time intelligence center medewerker

Algemeen

De praktijkopleiding RTIC is bestemd voor mensen die werkzaam zijn binnen het Regionaal Operationeel Centrum. De RTIC medewerker levert (samen met de collega's van de gemeenschappelijke meldkamer) een bijdrage aan het aansturen van politieoperaties. Het doel van het RTIC is de veiligheid van de collega’s en burgers (op straat) te waarborgen en de heterdaad kracht te vergroten. Als medewerker van het RTIC is het leveren van informatie de essentie. Voor de uitvoering van het werk moet men accuraat en stressbestendig zijn. Tijdens het werk kan men te maken krijgen met sensing, het monitoren van de buitenwereld en het gebruik van social media.

Voor wie

De praktijkopleiding is geschikt voor Intelligencemedewerkers die werkzaam zijn bij een RTIC binnen de politieorganisatie (generalist intelligence, senior intelligence en operationeel expert intelligence).

Opbouw

De praktijkopleiding is opgebouwd uit 5 contactmomenten, bestaande uit twee achtereenvolgende dagen, inclusief overnachting. Daarnaast werk je op de eigen werkplek aan werkopdrachten. De lessen worden, onder regie van de Politieacademie, veelal verzorgd door meesters (ervaren collega's uit de praktijk). Op je eigen werkplek wordt je
begeleid door een mentor (een ervaren collega).

Resultaat

Je bent in staat, om binnen de RTIC context, het zoeken en vinden van informatie snel uit te voeren in de systemen. Het leveren
en duiden van de gevonden informatie is de essentie voor jou als RTIC medewerker.

Praktische informatie

Code: 4303627.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De praktijkopleiding duurt 10 weken, bestaande uit 5 contactmomenten van 2 dagen inclusief overnachting en verder werken op de werkplek, waarin werkopdrachten deels in georganiseerd lesverband (tijdens de 5 tweedaagsen) en deels op de eigen
werkplek worden gedaan.

Randvoorwaarden

Je dient voor dat je met de opleiding start een veiligheidsonderzoek te ondergaan en geautoriseerd te zijn voor de systemen. Daarnaast moet er op de werkplek een mentor voor je beschikbaar zijn.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

De opleiding RTIC is bestemd voor de LFNP functies: generalist intelligence, senior intelligence en operationeel expert intelligence. Om deel te kunnen nemen heb je de relevante modules van de intel academie doorlopen. Om de praktijkopleiding te volgen is het belangrijk dat de specifieke RTIC competenties: accuratesse, snelheid en stressbestendigheid in voldoende mate aanwezig zijn. Hier zal de leidinggevende rekening mee houden bij het aanmelden.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding individueel aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.