Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Forensic Network Exploration (2024)

Algemeen

Forensic Network Exploration

Voor wie

Digitaal Rechercheurs (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met forensisch digitaal onderzoek.

Opbouw

Je maakt eerst kennis met de opbouw en werking van netwerkprotocollen, netwerkcomponenten en netwerkconfiguraties. Na het herkennen van de verschillende onderdelen oefen je hoe netwerkcomponenten en netwerkdata veiliggesteld en onderzocht kunnen worden, waarbij contaminatie voorkomen moet worden. In het laatste deel komt het virtualiseren van netwerken en het beschikbaar stellen van de rapportage en data aan de opdrachtgever aan bod.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding kun je zelfstandig forensisch onderzoek uitvoeren aan netwerken en netwerkcomponenten. Je kunt:

  • advies geven over het mogelijke afbreukrisico en de werkwijze met betrekking tot forensisch veiligstellen van data uit computernetwerken (voorafgaand aan een doorzoeking)
  • (relevante) data van actieve netwerkomgevingen veiligstellen en interpreteren
  • proces-verbaal, rapport en evidencefiles aanleveren aan een onderzoeksteam.

Praktische informatie

Code: 4300979.003
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 196 sbu
Instituut: 52 sbu
Korps: 71 sbu
Zelfstudie: 65 sbu
Proeve: 8 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 5.461,00

Toelichting studielast

De doorlooptijd van deze opleiding is 15 weken. Het deel zelfstudie wordt middels e-learning ondersteund.

Overige informatie

De lesstof wordt grotendeels in het Engels aangeboden. Een goede kennis van de Engelse taal is dan ook gewenst.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent Specialist a, b, c of d. Daarnaast ben je in het bezit van de certificaten Forensisch digitaal opsporen in eenvoudige situaties en Forensisch digitaal opsporen in complexe situaties.

Vrijstellingen

Verwacht je tot de opleiding toegelaten te kunnen worden of een vrijstelling te krijgen op basis van eerder verworven competenties, kijk dan op de pagina van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.