Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Windows Forensics

Algemeen

In deze opleiding leer je op een forensisch correcte manier onderzoek te doen met en aan computers met Microsoft Windows. Je doet kennis op van het installeren en configureren van Windows als een forensisch onderzoeksplatform, Windows live forensics en Windows als informatiedrager. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de competenties die je nodig hebt om kennis en vaardigheden up-to-date te houden in een snel veranderende wereld. Dat laatste wordt in de praktijk gebracht door het uitvoeren van een onderzoek aan een onderdeel naar keuze van Windows.

Voor wie

Digitaal Rechercheurs (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met forensisch digitaal onderzoek.

Resultaat

Na het volgen van de opleiding heb je kennis en ervaring om op een forensisch correcte manier onderzoek te doen met en aan computers met Windows. Ook beschik je over de vaardigheden om deze kennis up-to-date te houden.

Praktische informatie

Code: 4300792.002
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 196 sbu
Instituut: 80 sbu
Korps: 75 sbu
Zelfstudie: 40 sbu
Proeve: 1 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 7.561,00

Overige informatie

De lesstof wordt grotendeels in het Engels aangeboden. Een goede kennis van de Engelse taal is dan ook gewenst.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent Specialist a, b, c of d. Daarnaast ben je in het bezit van de certificaten:

- Forensisch digitaal opsporen in eenvoudige situaties

- Forensisch digitaal opsporen in complexe situaties

- Forensic network exploration

- Internet en opsporing (Specialist)

- Live data forensics

Vrijstellingen

Verwacht je tot de opleiding toegelaten te kunnen worden of een vrijstelling te krijgen op basis van eerder verworven competenties, kijk dan op de pagina van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.