Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Live Data Forensics

Algemeen

In deze opleiding leer je om zelfstandig gegevensdragers veilig te stellen in niet alledaagse situaties. Door het volgen van deze opleiding kun advies geven over hoe een systeem het beste veilig gesteld kan worden en wat de eventuele gevolgen zijn van handelingen op het bewijsmateriaal. Je leert ook om draaiende systemen veilig te stellen, memory forensics en virualisation forensics. Je leert met diverse tools te werken en een stappenplan te maken waar je systemen op een forensisch correcte manier kan veiligstellen.  In de opleiding leer je het veiligstellen van systemen met Mac, Linux, RAID, Encryptie, (WLAN) Routers, Optische Media en Game consoles.

Voor wie

Digitaal Rechercheurs (Specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met forensisch digitaal onderzoek.

Opbouw

De opleiding is opgebouwd uit vier onderdelen:

  • Algemeen gedeelte methodes en technieken
  • Veiligstellen van gegevensdragers
  • Live systemen
  • Praktijksimulatie en proeve van bekwaamheid.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de bekwaamheden die nodig zijn voor het veiligstellen van niet alledaagse systemen.

Praktische informatie

Code: 4300299.004
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 196 sbu
Instituut: 76 sbu
Korps: 76 sbu
Zelfstudie: 40 sbu
Proeve: 4 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 10.235,00

Indeling van het onderwijs

De opleiding duurt in totaal 9 weken.

Overige informatie

De lesstof wordt grotendeels in het Engels aangeboden. Een goede kennis van de Engelse taal is dan ook gewenst.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.