Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Module Afval voor de milieuagent

Algemeen

Wat is afval? De visie op wat afval is, is sterk in ontwikkeling. Sommige materialen worden gerecycled en apart ingezameld. Andere materialen hebben zulke gevaarlijke kenmerken dat er speciale regelgeving voor geldt – denk aan asbest.

In deze opleiding leer je de diverse soorten afval herkennen en leer je oog krijgen voor de risico’s van afval voor de leefomgeving. Je bouwt je netwerk met partners in deze sector op of uit. Daarnaast leer je hoe je effectieve samenwerkingsverbanden met deze  partijen aangaat voor informatiedeling en het oplossen van regio-overstijgende delicten. De afvalproblematiek speelt tot ver over onze grenzen, ook aan dit internationale aspect besteden we aandacht in de opleiding. Tijdens de opleiding geef je ook voorlichting aan zowel je collega’s als aan burgers en partners over het onderwerp.

Deze opleiding is één van de vijf modules van de specialistische opleiding milieuagent.

Voor wie

Je bent milieuagent in de basispolitiezorg en hebt de module Milieuagent Omgevingsrecht gevolgd.

Praktische informatie

Code: 4101723.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 78 sbu
Instituut: 48 sbu
Korps: 17 sbu
Zelfstudie: 13 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 2.612,00

Overige informatie

Afhankelijk van je ervaring en werkomgeving kies je, in overleg met jouw leidinggevende, voor de gehele opleiding Milieuagent en dus alle modules of voor één of meerdere specifieke modules. Het is namelijk mogelijk om vrijgesteld te worden van bepaalde onderdelen van de opleiding. Hiervoor moet je wel aantoonbare competenties hebben die in een ervaringscertificaat worden beschreven.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 4
  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 3 met minimaal twee jaar praktijkervaring
  • Je bent in het bezit van het certificaat Omgevingsrecht voor de milieuagent

Vrijstellingen

Volg je de opleiding Milieuagent en ben je in het bezit van het certificaat 'Ketenonderzoek afvalstoffen', dan krijg je vrijstelling voor deze module.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende kun je via Youforce (Aanvraag Studiefaciliteiten) een aanvraag indienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.