Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Oxygen Forensic Advanced Analysis (OFAA)

Algemeen

Deze hands-on training is een vervolg op de Oxygen Forensics Bootcamp en gaat dieper in op de functionaliteiten van Oxygen Forensic Dective.  Het doel van de training is om diepgaande kennis van mobile forensics te verkrijgen aan de hand van deze tool.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (platforms of TDO) die zich daadwerkelijk bezig (gaan) houden met onderzoeken aan smart devices.

Opbouw

In deze training leer je welke functionaliteiten Oxygen Forensics te bieden heeft. Hoe analyseer, pars en herstel je data met behulp van deze technologie? Hoe werk je met geavanceerde tools zoals Call DataRecord expert, SQlite, Property list viewer en Oxygen Maps. Hoe voeg je gegevens uit meerdere bronnen samen en correleer je deze voor jouw onderzoek?

Resultaat

Na afronding van deze training beschik je over gevorderde kennis die nodig is voor het veiligstellen en onderzoeken van mobile devices zoals smartphones en tablets.

Praktische informatie

Code: 1900235.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 24 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in drie aaneengesloten dagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. 

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop waarop je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten en een praktijkcoach met kennis en ervaring.

Algemene instroomeisen

Je hebt de UCO, VUCO en Oxygen Forensics Bootcamp afgerond en bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.