Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Apple Forensic Investigations

Algemeen

Deze opleiding heeft als basis het werken met het product Blackbag. De focus ligt op het forensisch onderzoeken van Apple computers. Aan de hand van diverse scenario’s krijg je inzicht in de bestandstructuur van het Apple besturingssysteem. 

Voor wie

Digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist A, B, C of D) die zich daadwerkelijk bezig (gaan) houden met onderzoeken aan MAC computer en de beschikking hebben over de nodige hard/en software.

Opbouw

De focus ligt op onderzoek van een MAC besturingssysteem, het inrichten van een forensische computer en een volledig onderzoek te draaien op basis van een MAC-platform. Daarnaast leer je om relevante bevindingen vast te leggen in een rapport.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de basisbekwaamheden die nodig zijn om onderzoek te doen aan een Apple besturingssysteem.

Praktische informatie

Code: 1900228.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 40 sbu
Instituut: 40 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

Vijf aaneengesloten lesdagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

De voertaal is Engels.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een (Apple) laptop waarmee je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten. 

Algemene instroomeisen

  • Je bent digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist A, B, C of D) en houdt je daadwerkelijk bezig met of gaat je bezig houden met MAC onderzoeken.
  • Je hebt de FDOST of FDOES/ FDOCS of DSO met succes afgerond of bent door de regionale TDO gemandateerde voorgedragen.
  • Je beheerst de Engelse taal.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.