Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Forensische ICT Duaal

Algemeen

De forensisch ICT-er is in staat zelfstandig onderzoek te doen naar digitale sporen of het analyseren van grote databestanden. Je leert werken binnen een digitaal forensisch lab en op een (digitaal) plaats delict. Je bent in staat digitaal onderzoek te doen op een zodanige wijze dat dit geaccepteerd bewijsmateriaal oplevert ten behoeve van rechtelijke vervolging.

Voor wie

Politiemedewerkers (senior tactische opsporing of specialist A, B, C of D) die in het bezit zijn van minstens een mbo-4 diploma en die werken binnen een digitaal platform (TDO/THTC; Cyberteam; District, datateam of werkzaam als digitaal rechercheur).

Opbouw

In deze duale opleiding leer je om forensisch digitaal onderzoek te doen. Je ontwikkelt kennis van datadragers, software, databases, netwerken, multimedia en datanalyse. Daarnaast leer je werken op een digitaal plaats delict en welke digitaal juridische kaders er zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan het vastleggen van onderzoeksgegevens in verslagen en rapporten ten behoeve van de rechtsgang. Deze opleiding bevat verder enkele politiespecifieke onderwerpen zoals juridisch kader en onderzoek op een (digitaal) plaats delict.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het hbo-diploma Forensische ICT (Bachelor of science).

Praktische informatie

Code: 1900227.000
Type: Opleiding
Examineringtype: Diploma

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: > 1 jaar
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

Totaal 2 jaar afhankelijk van het leertempo. De opleiding bestaat uit wekelijks 1 dag fysiek onderwijs en onderzoeken/opdrachten binnen een digitaal lab.

Overige informatie

De leidinggevende heeft in samenspraak met HRO en de regionaal gemandateerde positief advies gegeven om deze opleiding te volgen vanuit een persoonlijk ontwikkelplan. Je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

Algemene instroomeisen

Je bent digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist A, B, C of D) en houdt je daadwerkelijk bezig met digitaal forensisch onderzoek of dataanalyse.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.