Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

EnCase DF210

Algemeen

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor ervaren computergebruikers die bovendien al enige ervaring hebben met forensisch onderzoek waar EnCase is gebruikt. Deze training gaat verder op de inhoud van EnCase DF120.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist a, b, c of d) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met digitaal onderzoek.

Opbouw

Je leert ‘Logical evidence-files’ aan te maken en te gebruiken, hoe je verwijderde partities en mappen terug kan vinden en het uitvoeren van geavanceerde zoekopdrachten. Daarnaast wordt het Windows-Register, gebruikersfolder en de prullenbak behandeld en hoe je om kan gaan met samengestelde bestanden en hoe je deze directories en de complete inhoud kan exporteren. Je leert geprinte pagina’s terug te halen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de geavanceerde bekwaamheden die nodig zijn voor het veiligstellen en onderzoeken van computerdata.

Praktische informatie

Code: 1900195.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 32 sbu
Instituut: 32 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in 4 aaneengesloten dagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop waarmee je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten. Je beschikt over een praktijkcoach met kennis en ervaring.

Algemene instroomeisen

Je bent werkzaam in het vakgebied en hebt de beschikking over middelen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.