Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

EnCase DF120

Algemeen

EnCase is binnen de digitaal forensische wereld een van de meest gebruikte onderzoekstools. In deze opleiding leer je de basis om data veilig te stellen van een computer en de basisopties van EnCase te gebruiken voor onderzoek van die data. Je leert  onder andere wat digitaal bewijsmateriaal is en hoe een computer werkt.

Voor wie

Digitaal rechercheurs (senior tactische opsporing of specialist a, b, c of d) die zich daadwerkelijk bezighouden of gaan houden met digitaal onderzoek.

Opbouw

Je krijgt inzicht in de opbouw van een bestandsysteem; hoe je een zaak aanmaakt; een image maakt en hoe je kan zoeken in digitale data op basis van ‘keyword’ searches’. Je leert verder hoe je resultaten in een rapport kan verwerken en hoe je met gevonden bewijsmateriaal om gaat. Daarnaast leer je hoe je digitaal bewijs kan verifiëren.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze opleiding beschik je over de basis-bekwaamheden die nodig zijn voor het veiligstellen en onderzoeken van computerdata.

Praktische informatie

Code: 1900194.000
Type: Training
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 32 sbu
Instituut: 32 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

De opleiding wordt verzorgd in 4 aaneengesloten dagen.

Overige informatie

De regionaal gemandateerde heeft een positief advies gegeven om deze opleiding te volgen en je krijgt voldoende gelegenheid je kennis in de praktijk te gebruiken. Je hebt op je werkplek de nodige forensische middelen ter beschikking.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een laptop waarmee je forensisch digitaal onderzoek kan verrichten. Je beschikt over een praktijkcoach met kennis en ervaring.

Algemene instroomeisen

Je bent werkzaam in het vakgebied en hebt de beschikking over middelen.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.