Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

'Wij is belangrijker dan Why'

​​Algemeen

De NS is op belangrijke punten vergelijkbaar met de politie. Grote organisaties met tienduizenden medewerkers en een essentiële publieke taak. Organisaties bovendien die politiek en publiek kritisch gevolgd worden, waar de druk om te presteren hoog is.
In de afgelopen jaren werkte de NS aan het verbeteren van haar prestaties. ‘Het doorbreken van het prestatieplafond’ werd dat genoemd. Belangrijke les: waar vaak gedacht wordt dat het gaat om het ‘waarom’ van de verandering, bleek de succesfactor de mensen die de verandering teweeg moesten brengen.
Afgelopen zomer verscheen het verhaal over de ‘duurzame’ verbetering van de Nederlandse Spoorwegen. Paul van Schaik gaf als programma-directeur leiding en vorm aan het veranderproces en schreef samen met Alfred Schmits en Dennis Stout ‘Wij is belangrijker dan why’.
21 januari gaat Van Schaik graag in gesprek over hoe je je organisatie op een structureel hoger niveau kunt laten presteren en hoe je daar als individuele leidinggevende aan kunt bijdragen.

Voor

De serie ‘Nieuwlichterij’ bieden we aan omdat we leidinggevenden de gelegenheid willen geven voorbij de kwesties in de dagelijkse praktijk hun werk te verdiepen. Eerdere, goed beoordeelde programma’s waren onder meer met René ten Bos, Rinus Otte, Anousha Nzume en Bas Heijne.
Het gesprek met Paul van Schaik is met name interessant voor die leidinggevenden die zoeken naar manieren om hun team, en in groter perspectief de politieorganisatie, beter te laten werken en bijvoorbeeld benieuwd zijn naar hun eigen rol daarin.

Opbouw

Deelnemers krijgen na inschrijving het boek van Paul van Schaik toegezonden. Er wordt verondersteld dat je voor het programma het boek gelezen hebt.
Het programma zelf bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen:
- Een gezamenlijke, openhartige bespreking van het boek van Van Schaik
- Het verkennen van de betekenis van het boek voor politie en politieleiderschap in Nederland.

Studieduur

‘Wij is belangrijker dan why’ telt 200 helder geschreven pagina’s.
De bijeenkomst zelf op 21 januari duurt van twee uur ’s middags tot half zes, gevolgd door een borrel.

Datum

21 januari 2020, midden van het land

Meer informatie

Neem contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Deze bijeenkomst heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.