Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Webcasts

Een unieke crisis voor leidinggevenden?


Algemeen

Er zijn weinig acute crises denkbaar waarin de politie geen dominante rol te spelen heeft. De maatschappelijke impact van het corona-virus is er één van. Waar de gezondheidszorg het zwaar voor haar kiezen kreeg en krijgt, is de rol van de politie meer secundair. 

Tegelijkertijd is het corona-virus een uniek, ongedacht fenomeen dat het dagelijks leven van mensen, organisaties en maatschappij minder zeker dan voorheen maakt. Het stelt vragen aan politiewerk en leiding geven aan politiewerk, zowel binnen als buiten. 

De School voor Politieleiderschap van de Politieacademie vroeg aan Gerda van Dijk, Bianca Holsbergen, Annika Smit en Ronald Hünneman om hun perspectief te geven op de vraag of corona een unieke crisis is voor leidinggevenden en wat het antwoord van leidinggevenden op die crisis zou kunnen zijn. Deze korte colleges van vijftien tot twintig minuten verschijnen in de komende maanden online. Bovendien wordt aan kijkers, leidinggevenden binnen de politie, de gelegenheid geboden om tijdens een interactief webinar in gesprek te gaan met de desbetreffende spreker. 

In de eerste afleveringen hoor en zie je Gerda van Dijk, hoogleraar publiek leiderschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Ronald Hünneman, filosoof. De afleveringen kun je hier bekijken. In het verlengde van de webcast kun je deelnemen aan online gesprekken met de sprekers.

Voor wie

Leidinggevenden binnen de politie (van operationeel tot strategisch).

Opbouw

De webcasts kun je op een voor jou passend moment bekijken. Bij de webcast vind je informatie over de aan de webcast verbonden MS teams sessie waarvoor je je kunt inschrijven.

Studieduur

2 uur (webcast plus eventuele MS teams sessie).

Data

  • Donderdag 19 november van 19.30 tot 21.00 uur – MS teams sessie met Gerda van Dijk.
  • Dinsdag 1 december van 19.30 tot 21.00 uur – MS teams sessie met Ronald Hünneman.
  • Donderdag 17 december van 19.30 tot 21.00 uur - MS teams sessie met Annika Smit.
  • Donderdag 28 januari van 15.30 tot 17.00 uur - MS teams sessie met Roderick Gottgens.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 06 30107494 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Heb je interesse? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.