Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Webcasts

​Leidinggeven aan politiewerk

Algemeen

Het spanningsveld tussen normeren en verbinden. Werken in een samenleving waarin mensen verschillende ideeën hebben over goed en fout. De 'verander-resistentie' van de opsporing en de aangrijpingspunten om haar verder te verbeteren. De betekenis van de coronacrisis voor leiderschap.

 Onderstaand vind je een overzicht van de webcasts die de School voor Politieleiderschap in de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. 

 • Leiderschap betekent leidinggeven aan verschillen.Pier Eringa
  Vaak wordt het belang van verbindend leiderschap benadrukt. Maar leidinggeven is bijvoorbeeld ook normeren, een toon aangeven of een grens stellen. Ook als dat betekent dat mensen zich juist daardoor onveilig voelen. In drie webcasts delen Pier Eringa, Shirine Moerkerken, Martin Sitalsing en Otto Adang hun ideeën hierover. 
  Pier Eringa
  Shirine Moerkerken
  Martin Sitalsing
  Otto Adang
 • Politiewerk is moreel werk.
  Burgers hebben verschillende opvattingen over recht en onrecht, over goed en fout; er is in de publieke ruimte vaak geen heldere, erkende norm. Wat betekent dat voor een politie die een politie voor iedereen wil zijn? We voerden gesprekken met:
  Jeroen van der Waal
  Jan Dirk de Jong en 
  Kathalijne Buitenweg
 • 'Kijk naar het systeem'Wouter Landman
  Wouter Landman publiceerde het onderzoek 'Kijk naar het systeem. Begrijpen en beïnvloeden van opsporingspraktijken.' Waarom is de opsporing zo 'verander-resistent' en wat zijn de aangrijpingspunten om de opsporing verder te verbeteren? We voerden gesprekken met:
  Wouter Landman
  Pim Miltenburg
  Roel Krijn

 • Max DanielDe coronacrisis was een unieke periode. Ook voor politiewerk en leidinggeven daaraan. Vijf prominenten delen hun ideeën over wat leiding geven in deze tijd vroeg en wat onthouden mag worden. 
  Gerda van Dijk
  Ronald Hünneman

  Roderick Göttgens  
  Annika Smit
  Max Daniel

Voor wie

Leidinggevenden binnen de politie.

Studieduur

De webcasts variëren in lengte van een kwartier tot drie kwartier en kun je op ieder voor jou passend moment bekijken. 

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar politieleiderschap@politieacademie.nl