Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Innovatie expeditie

Kom je leren falen?


Algemeen

Als leidinggevende word je regelmatig geconfronteerd met problemen, oplossingen en ideeën vanuit het team. Wat maakt een idee een goed idee? Wat maakt jou tot een goede sponsor van dat potentieel goede idee? Hoe zorg je ervoor dat je meewerkt aan een innovatief ecosysteem waarin politiewerk goed politiewerk blijft en je – net als de rest van de samenleving - meeprofiteert van innovatietrends? Waakzaam en dienstbaar zijn we al, adaptiever en vernieuwender moeten we worden. Voel je de urgentie? Jump on and join in; we zijn vertrokken…

Voor wie

Leidinggevenden.
Politie- en recherchekundigen.

Opbouw

  • Kick-off: een korte kennismakingsbijeenkomst waarin je wordt meegenomen in de filosofie van het programma en hulp krijgt bij het installeren van benodigde software op jouw telefoon.
  • Etappe 1: de ‘mindset’ staat centraal: wat weet en begrijp je van (de gevolgen van) exponentiële ontwikkelingen en de noodzaak van aanpassing? Je ontvangt microlearnings op je smartphone. Na acht microlearnings sluiten we de eerste etappe af met een inspiratiedag. 
  • Etappe 2: deze etappe richt zich op jouw ‘skillset’: wat weet en kun je op het gebied van design-thinking, creativiteit en experimenteren? Deze etappe bestaat uit vier microlearnings. Met een tweede inspiratiedag bereiken we de finish van deze etappe. 
  • Etappe 3: tijdens deze etappe bieden we jou de juiste ‘toolset’ om te innoveren binnen jouw dagelijkse praktijk. De etappe telt eveneens vier microlearnings, waarna de derde inspiratiedag volgt. 
  • Etappe 4: naast het innoveren binnen jouw eigen praktijk, staat deze etappe – de ‘senseset’ - in het teken van reflectie op innovatie, de politie, de expeditie en jouw rol als politieleider. De etappe eindigt met de laatste inspiratiedag . Op deze dag pitch je jouw idee ten overstaan van een heuse dragon’s dan.

Resultaat

De expeditie reikt kennis aan op het gebied van exponentiële technologische en sociale innovaties. Daarnaast worden vaardigheden bijgebracht op het terrein van design-thinking. Jouw creatieve brein wordt wakker geschud zodat je je vrij voelt om te experimenteren en in de praktijk te oefenen met wat je leert. 
Ben jij bereid de waan van de dag achter je te laten en je te bekwamen in onderwerpen die in sneltreinvaart op ons afkomen?

Studieduur 

Dagelijkse micro-learnings van ca. 15 minuten en 5 bijeenkomsten van één dag verspreid over 3 ½ maand.

Data

In overleg met de programmamakers zullen er data voor de expeditie gepland worden.

Meer informatie

Wil je meer informatie of overweeg je de Innovatie Expeditie binnen jouw eenheid als InCompany te laten draaien? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Heb je interesse? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.