Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Erasmus+

logo erasmus+ Wil je meer weten over politiewerk in Europa? Ben je op zoek naar best practices van een buitenlands korps? Wil je je netwerk buiten Nederland vergroten? Is jouw kennis en expertise relevant voor andere politiekorpsen? Denk dan eens aan de mogelijkheden die Europa jou biedt. Via het Erasmus+ programma kun je werkervaring opdoen in Europa.
Erasmus+ is een subsidieprogramma dat studenten, docenten en stafmedewerkers van onderwijsinstellingen de mogelijkheid biedt om hun grenzen te verleggen. Door te studeren in het buitenland, werkervaring in Europa op te doen, een internationaal uitwisselingsprogramma te organiseren of les te geven aan een andere Europese onderwijsinstelling. De Politieacademie is aangesloten bij Erasmus+. Het programma is niet alleen toegankelijk voor studenten. Ook stafmedewerkers en docenten kunnen hun kennis vergroten en mogen gebruik maken van deze subsidiemogelijkheid.

Erasmus+ beurs

Als Erasmus+ student ontvang je tijdens je buitenlandverblijf een tegemoetkoming in reiskosten en de extra kosten van levensonderhoud. Het bedrag van deze Erasmus+ beurs wordt jaarlijks door EP-Nuffic vastgesteld en is gekoppeld aan het land van bestemming. Het beursbedrag dat je ontvangt, is verder gerelateerd aan het aantal dagen dat je voor studie of stage in het buitenland verblijft.

Samenwerkingspartners

De Politieacademie heeft momenteel een samenwerkingsovereenkomst met zeven universiteiten:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Erasmus+ coördinator van de Stafdeling Internationale Relaties en Internationalisering (SIRI) via 0031 88 6622069 of per mail aan: student.exchange@politieacademie.nl