Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Tuin van Bezinning

Tuin van BezinningDe politie heeft een nationaal monument ingericht om politiemensen, die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen, te herdenken: de Tuin van Bezinning.

Plaats van rust, bezinning en reflectie

De politie wil met de Tuin eer betonen aan de collega’s die in en door de dienst zijn omgekomen. De Tuin van Bezinning is bedoeld als een plaats voor rust, bezinning en reflectie op de fundamentele waarden van de politieprofessie en het besef welke vergaande consequenties het politievak kan inhouden.

Nationaal monument

Het is gebruikelijk dat er op eenheidsniveau aandacht wordt besteed aan alle aspecten die bij het overlijden van een medewerker tijdens de dienstuitoefening komen kijken. Herdenken is daar vanzelfsprekend een belangrijke component van. Binnen de eenheden zijn hiervoor diverse initiatieven ontplooid. Op landelijk niveau is daar de Tuin van Bezinning voor. Ieder jaar organiseert de politie een herdenkingsceremonie voor nabestaanden en collega's in de Tuin van Bezinning. De Tuin van Bezinning is te vinden achter het Koetshuis van Huis 't Velde in Warnsveld.

Bereikbaarheid

Conferentiecentrum Huis ‘t Velde

Rijksstraatweg 127

7231 AD Warnsveld

T: (088) 6622650

E: receptie.warnsveld@politieacademie.nl