Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

NIK-themadag 'De Nederlandse politie, grenzeloos'

Grenzen vervagen. Mensen en goederen reizen eenvoudig over de hele wereld. Digitaal bereiken we elkaar met een muisklik. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Maar dat vrije verkeer van mensen en goederen brengt ook risico's met zich mee.

Auto's worden over de grens gestolen en in Nederland gebruikt voor ram- en plofkraken. Vakantieparken, tankstations en luchthavens worden gebruikt voor de doorvoer van drugs en mensenhandel. Nederland is een aantrekkelijk land voor politieke en economisch vluchtelingen.

In deze context staat de politie voor de waarden van de rechtstaat. We zijn een politie voor iedereen. We worden geacht de wet te kennen en te handhaven. Ook als dat in de praktijk betekent dat je voor ingewikkelde afwegingen komt te staan. Hoe kijk je aan tegen de schrijnende situatie van 'inklimmers' in vrachtwagens? Of de uitzetting van een uitgeprocedeerd gezin dat volledig is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving? Wat weet je van de achtergronden van vluchtelingen? Wat beweegt hen? Wie mag wel in Nederland verblijven en wie niet? En waarom?

Op de NIK-themadag van 17 januari 2019 vertellen collega’s over hun ervaringen in nationale en internationale onderzoeken. Je kunt je laten bijpraten over wet- en regelgeving, de gevolgen van de Brexit en het herkennen van valse identiteitsbewijzen. Je kunt leren hoe je signalen van (internationale) criminele activiteiten kunt herkennen. En je hoort van collega's wat Europol, IRC en Team Internationale Misdrijven voor je kunnen betekenen. Ook kun je in discussie gaan met collega's over jouw persoonlijke kompas in morele en ethische dilemma's, wat mensenrechten voor jou betekenen en hoe je deze toepast in je dagelijkse werk.

De themadag wordt gehouden in congrescentrum ‘De Reehorst’ in Ede. Deelname aan deze dag is gratis. 

Bekijk voor informatie en inschrijving https://nik76.politiecongressen.nl, de NIK-themadag pagina binnen Agora of volg ons op twitter @nikthemadag #NIK76.

 

09.00 – 10.00 uur                     

Registratie en ontvangst met koffie en thee

 

10.00 – 10.10 uur

Welkom door de heer R.F.J. (Ron) Maas MMO,

Voorzitter Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit en Hoofd Nationale Briefing

 

10.10 – 10.40 uur

Inleiding door mevrouw J.A. (Jannine) van den Berg,

Politiechef Landelijke Eenheid en Aandachtsgebiedhouder Internationaal

 

 

10.50 – 11.40 uur

1e Ronde workshops

 

11.40 – 12.10 uur

Koffie/theepauze

                                                                     

12.10 – 13.00 uur

2e Ronde workshops

 

13.00 – 14.00 uur 

Lunch

 

14.00 – 14.50 uur

3e Ronde workshops

 

15.00 – 15.50 uur

4e Ronde workshops

           

15.50 uur

Gelegenheid voor een hapje en een drankje     

 

Momenteel is het niet mogelijk om in te schrijven. Houd onze site in de gaten; zodra de inschrijving geopend is vindt u hier het inschrijfformulier. Bekijkt u deze pagina kort voor de congresdatum, dan is de inschrijving gesloten of de bijeenkomst is vol.
Inschrijven