Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Masterclass Opsporing Milieucriminaliteit

Kom naar de 1e Masterclass Opsporing Milieucriminaliteit!
Op donderdag 24 mei vindt in Ede de eerste Masterclass Opsporing Milieucriminaliteit plaats.  Deze themadag is bedoeld voor collega’s die werken in de milieuopsporing van de politie, Functioneel Parket en de Bijzondere Opsporingsdiensten van de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Waarom deze vier diensten? Simpel, ze zijn allemaal actief in de opsporing van milieucriminaliteit en hebben daarbuiten nog meer raakvlakken dan dat je op het eerste gezicht zou denken.

Dat klinkt ambitieus. Wat is het?
Het is een congres met verschillende workshops maar dan net even anders. Bij verschillende eenheden van de politie is al een masterclass opsporing gehouden. Daar werkte deze formule erg aanstekelijk!

Wat is deze formule dan?
Deze dag worden bezoekers deelnemers. We hanteren een werkvorm waardoor deelnemers van verschillende organisaties elkaar ontmoeten in een challenge. Deelnemers worden ingedeeld in teams die worden uitgedaagd om samen te werken aan een concrete casus. Deze casus is de rode draad van de dag.

Wat is het doel van de dag?
Dat zijn er meerdere. Zo werk je met je team aan de oplossing van de casus. Je krijgt gedurende de dag verschillende aanwijzingen, onder andere in de workshops. Hoofddoel is dat je door deze workshops kennis maakt met nieuwe ontwikkelingen en ideeën binnen de opsporing. Je komt hierdoor meer te weten over opsporingstechnieken en –tactieken en opsporingspartners, die voor veel deelnemers nieuw zijn, maar wel direct toepasbaar in de praktijk. De workshops zijn zo veel mogelijk interactief. Daarnaast leer je collega’s kennen van andere diensten die hetzelfde werk doen als jij en wat het kan bieden door met elkaar samen te werken.

Wie organiseert deze dag?
De dag wordt georganiseerd door collega’s van de politie, NVWA-IOD, ILT-IOD, FP en de Politieacademie. Uitgangspunt is ‘voor collega’s, door collega’s'.

Mag iedereen deelnemen?
De aanmelding verloopt op persoonlijke uitnodiging. Inmiddels hebben de genodigden deze uitnodiging ontvangen. Het aanmelden zelf verloopt niet via deze webpagina, maar via het programma Momice. De betreffende verwijzingen zijn in de uitnodiging opgenomen.
Voor de duidelijkheid: inschrijven via het tabje 'Inschrijven' hierboven, en de knop hieronder, is niet mogelijk.

Momenteel is het niet mogelijk om in te schrijven. Houd onze site in de gaten; zodra de inschrijving geopend is vindt u hier het inschrijfformulier. Bekijkt u deze pagina kort voor de congresdatum, dan is de inschrijving gesloten of de bijeenkomst is vol.
Inschrijven