Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Themadag Actuele Jurisprudentie

UITNODIGING

Op woensdag 7 maart 2018 vindt de jaarlijkse themadag Actuele Jurisprudentie plaats. De themadag wordt gehouden aan de Generaal-majoor Kootkazerne (Wolweg 100, 3776 LT) in Stroe. De themadag richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de opsporings- en vervolgingspraktijk via het thema jurisprudentie.

We zijn trots dat we enkele prominente sprekers van vorig jaar bereid gevonden hebben invulling aan deze dag te geven.

Prof.mr. Y. (Ybo) Buruma

Prof.mr. Ybo Buruma is raadsheer in de Hoge Raad en CPO-hoogleraar rechtstaat en rechtsvorming aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voorheen was hij onder meer voorzitter van de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken (CEAS) en lid van diverse parlementaire evaluatiecommissies waaronder die m.b.t. de IRT-affaire. 

Prof.mr. D.V.A. (Dian) Brouwer

Prof.mr. D.V.A. (Dian) Brouwer is oprichter en mede-eigenaar van Solitt Advocaten, bijzonder hoogleraar verdediging in strafzaken bij de Faculteit der Rechts-geleerdheid van de Universiteit Maastricht, lid van de Adviescommissie Modernisering Wetboek van Strafvordering en van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Hij is o.a. gespecialiseerd in zgn. ‘witte boorden zaken’.

Mr. H.H.J. Knol

Mr. H.H.J. (Herman) Knol is senior advocaat-generaal bij het Ressortsparket, vestiging ’s-Gravenhage. Hij is hoofd van de Cassatiedesk van het Openbaar Ministerie. Eerder werkte hij bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad, was hij rechter-commissaris in strafzaken en rechter bij de Rechtbank Den Haag. Knol begon zijn carrière bij de politie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het tabje 'Inschrijven' bovenaan deze pagina. Inschrijven kan tot maandag 28 februari 2018. Een week voor aanvang ontvangt u per email een bevestiging. Voor meer informatie over de themadag kunt u contact opnemen met Team Congressen PDC, telefoon 088-6622030 of e-mail congressen@politie.nl.

Graag tot ziens op woensdag 7 maart 2018 !

Programma

Vanaf 08.30 uur ben je van harte welkom. Het programma start om 09.30 uur en de verwachting is dat het programma omstreeks 17.00 uur wordt afgerond. Willem Schutte, programma manager aanpak ondermijning van de eenheid Noord Nederland, zal optreden als dagvoorzitter.

Zijn er onderwerpen of thema’s die je graag behandeld zou willen zien, mail  deze dan naar congressen@politie.nl.  Indien mogelijk worden aangedragen onderwerpen door de sprekers behandeld.

Inschrijven
Afbeelding bij het congres Themadag Actuele Jurisprudentie
Samenvatting