Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

NEN 3140 veiligheidsinstructie en praktijktraining Digitale Expertise

Algemeen

Deze opleiding is verplicht voor specialisten Digitale Expertise die aan de netspanning gekoppelde elektronische apparatuur zonder onderbreking van de netspanning in beslag willen nemen. Dit betreft meestal computers en uiteraard apparatuur zonder ingebouwde accu. Door deze manier van in beslag nemen blijft de conditie van het apparaat behouden waardoor er meer mogelijkheden/kansen zijn om in een later stadium de op deze apparatuur aanwezige gegevens veilig te stellen. Na het uitschakelen van een apparaat gaan de vluchtige gegevens uit het RAM geheugen verloren en kan men bijvoorbeeld niet meer bij versleutelde gegevens.

Per eenheid moet minimaal 1 persoon een middelbaar elektrotechnisch niveau hebben (mbo-niveau 2 of hoger) zodat deze Vakbekwame Persoon als werkverantwoordelijke voor een inzet kan worden aangewezen. 

Voor wie

Specialisten Digitale Expertise NEN 3140 veiligheidsinstructie (specialist A, B, C of D), met bij voorkeur een elektrotechniek achtergrond of affiniteit daarmee, die zich daadwerkelijk bezig gaan houden met het onder spanning in beslag nemen van apparatuur, meestal computers.

Resultaat

Na een met een voldoende resultaat afgesloten examen ontvang je een certificaat “Veilig werken aan elektrotechnische installaties volgens NEN3140” en een certificaat “Vakbekwaam” of “Voldoende onderricht persoon" om de specifieke Mobiel 230V werkzaamheden te mogen uitvoeren. Alleen personen met een elektrotechnische opleiding op minimaal mbo-niveau 2 krijgen de “Vakbekwaam” kwalificatie.
Met deze twee waardedocumenten vraag je bij de gemandateerde leidinggevende een aanwijzingsbeschikking aan. Pas na ontvangst van deze ondertekende beschikking ben je bevoegd om de mobiel 230V werkzaamheden in de praktijk uit te voeren.
Conform NEN3140 en de aanwijzing ben je verplicht om vervolgens iedere 2 jaar een herhalingsinstructie te volgen.

Praktische informatie

Code: B002386.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 24 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 500,00

Overige informatie

Je beschikt over onderstaande gestandaardiseerde middelen. Tijdens de opleiding werk je in tweetallen, daarom is er slechts 1 set per 2 deelnemers nodig. Deze set bestaat uit:

  • Omgebouwde APC SMT1500IC UPS
  • Standaard kabelset
  • Standaard gereedschapset

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je hebt bij voorkeur een elektrotechniek achtergrond en bent in het bezit van minimaal een diploma mbo-niveau 2.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.