Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Praktijkbegeleider PO 2.0

Algemeen

Je leert in een e-learningmodule, die gekoppeld is aan instituutsdagen, de theorie m.b.t. het begeleiden van studenten tijdens hun opleiding. Je gaat aan de slag met praktische zaken waar je tijdens het begeleiden tegenaan kunt lopen en geeft feedback en een reflectie op jouw kijk op de begeleiding van mbo niveau 3/4 politiestudenten. Tijdens de instituutsdagen ga je aan de slag met begeleidings- en feedbackgesprekken en intervisie en leer je de opbouw van het onderwijs goed kennen.

Voor wie

Praktijkbegeleiders gekoppeld aan de begeleiding van niveau 3 en 4 politiestudenten.

Opbouw

Het onderwijs is opgebouwd in een blended concept dat uitgaat van een flipped classroom principe. Je bereidt je goed voor op de instituutdagen en in de reflectie aan het eind kijk je terug op deze instituutdagen.

Zelf Instruerende Activiteiten (ZIA)
De e-learning is gericht op theorie en praktische handvatten om aan de slag te gaan met het begeleiden van studenten. Je doorloopt verschillende oefeningen om je de theorie eigen te maken.

Instituutdagen
Tijdens de instituutdagen wordt ingegaan op de theorie en opdrachten die in de ZIA’s zijn behandeld. Verder is er ruim aandacht voor diverse vormen van begeleiding en het oefenen daarvan. Een halve dag is ingericht voor responsiecollege en examenvoorbereiding.

Resultaat

Een examinator examineert en waardeert schriftelijk het eind portfolio. Na het behalen van het certificaat ben je startbekwaam voor de begeleiding van politiestudenten niveau 3 en 4.

Praktische informatie

Code: B002235.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 84 sbu
Instituut: 31 sbu
Korps: 16 sbu
Zelfstudie: 30 sbu
Proeve: 7 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 3.625,00

Toelichting studielast

Voor deze deeltijdopleiding worden 84 sbu gerekend. Naar verwachting ben je per drie weken 8 uur kwijt aan voorbereiding en 8 uur voor de instituutdag.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je hebt minimaal hetzelfde opleidingsniveau als de te begeleiden student en werkt in hetzelfde werkveld.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring.

Vrijstellingen

Vrijstellingen zijn niet mogelijk.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.