Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Persoonlijk Vakmanschap

Algemeen

De module “Persoonlijk Vakmanschap” bestaat uit 4 deelmodules

  • Deel 1: Proactiviteit en vakmanschap
  • Deel 2: Contact, weerstand en weerbaarheid
  • Deel 3: Persoonlijke en fundamentele integriteit
  • Deel 4: Ontwikkeling en vakmanschap

Tijdens de opleiding ontwerp je jouw eigen Persoonlijk Ontwikkel Plan waarin jouw leerdoelen en stappen centraal staan. Jouw zelfreflecterend en -lerendvermogen wordt gedurende de opleiding groter. Via de verschillende invalshoeken die per deel worden aangeboden kan je op verschillende manieren en via verschillende thema's naar jezelf en jouw functioneren kijken.

Voor wie

Deze module is bedoeld voor brigadiers.

Opbouw

Deel 1: proactiviteit, en reactiviteit, weerbaarheid en stress, wat is persoonlijkheid, kernkwaliteiten, intervisie

Deel 2: conflicten, contact en strijd, patronen in gedrag, 'aard van het beestje', kiezen voor gedrag.

Deel 3: wat is negativiteit, moraliteit en integriteit, wit, zwart en grijs. individueel en collectief, cultuur, Morele beslissingen

Deel 4: transformaties, verschil groei en ontwikkeling, continuiteit en crisis. begin van leiderschap.

In de opleiding werk je aan de volgende competenties: Besluitvaardigheid, betrokkenheid, coachen, creativiteit, flexibel gedrag, inlevingsvermogen, integriteit, leervermogen, oordeelsvorming, overtuigingskracht, sociale vaardigheid, stressbestendigheid, vakmanschap, verandergericht, visie en zelfreflectie.

Resultaat

In de opleiding werk je aan de volgende competenties: Besluitvaardigheid, betrokkenheid, coachen, creativiteit, flexibel gedrag, inlevingsvermogen, integriteit, leervermogen, oordeelsvorming, overtuigingskracht, sociale vaardigheid, stressbestendigheid, vakmanschap, verandergericht, visie en zelfreflectie 

Wat dit in de praktijk betekent is in ieder geval dat je beter aanspreekbaar bent voor anderen op je eigen handelen en dat je anderen beter kunt aanspreken op hun handelen.  Je begrijpt goed wat jouw centrale voorbeeldfunctie is op de werkvloer en wat jij kunt betekenen in de ondersteuning van de operationele leiding. Je hebt een scherp signalerend oog voor de mate van professionaliteit en weerbaarheid van je collega's op de werkvloer. Hierin begrijp je jouw rol in informele begeleiding en sturing en in het contact met de operationele leiding.

Praktische informatie

Code: 9601695.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 6-12 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Indeling van het onderwijs

Totaal vier deelmodules die verspreid over ongeveer 8 maanden worden aangeboden.  Delen één en vier bestaan uit vijf dagdelen, inclusief avondprogramma, delen twee en drie bestaan uit 7 dagdelen inclusief avondprogramma

Toelichting studielast

28 Uur.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze module zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.