Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Officier van Dienst Operationeel Centrum

Algemeen

De ontwikkeling van de Dienst Regionaal Operationeel Centrum (DROC), Dienst Landelijk Operationeel Centrum (DLOC) en de meldkamer van de toekomst in volle gang. De aansturing van de DROC en de DLOC is belegd bij de Officier van Dienst Operationeel Centrum (OvD-OC). Hij heeft een spilfunctie binnen de nieuwe organisatie en vervult een geheel nieuwe rol.

In deze opleiding staat de (multidisciplinaire) rol als Officier van Dienst Operationeel Centrum centraal. Via zelfstudie en contactdagen verwerf je benodigde kennis en vaardigheden over methoden, leidinggeven onder druk, opschaling, processen, protocollen en afstemmen met andere relevante partijen. De opleiding kenmerkt zich door een geleidelijke opbouw in leerproces en complexiteit waarbij via simulaties (eigen) casussen worden beoefend. Je verblijft een week op een oefenlocatie waarin de eigen leervragen aan bod komen. Een toenemende complexiteit van casussen bereidt je voor op het examen. Je sluit de oefenweek af met een examen op de oefenlocatie.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor politiefunctionarissen die momenteel, of in de nabije toekomst, te werk zijn/worden gesteld in de rol van OvD-OC binnen een Operationeel Centrum.

Opbouw

Het onderwijs is als volgt opgebouwd:

  • lesdag 1;
  • zelfstudie, start opbouw portfolio met leervragen;
  • 5 dagen theorie-simulatie onderwijs op het instituut;
  • 4 dagen praktijktraining op de oefenlocatie;
  • 1 dag proeve op de oefenlocatie.

Resultaat

Na deze opleiding ben je in staat de rol van OvD-OC zelfstandig uit te voeren en ben je startbekwaam als OvD-OC.

Praktische informatie

Code: 9403373.004
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 112 sbu
Instituut: 72 sbu
Korps: 20 sbu
Zelfstudie: 20 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 6.914,00

Indeling van het onderwijs

De doorlooptijd van het gehele leer-werktraject bedraagt 6-8 weken, waarvan een gedeelte wordt uitgevoerd binnen de eenheid waar je werkt (leren op de werkplek).

Overige informatie

Vanaf de start van de opleiding heb je 1 jaar de tijd om opleiding af te ronden.

Randvoorwaarden

Een daartoe bevoegde praktijkcoach begeleidt - met ondersteuning vanuit de Politieacademie - je tijdens het opleidingstraject.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent aangesteld in de functie van Operationeel Expert GGP en tevens in de rol OvD-OC of je zit in een ontwikkeltraject dat binnen twee jaar met zekerheid leidt tot het vervullen van de rol van OvD-OC.
  • Je bent in het bezit van een diploma niveau 4 opleiding.

Vrijstellingen

Het is voor deze opleiding niet mogelijk om vrijstellingen aan te vragen.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.