Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Training Internet/Jeugd/Social Media

Algemeen

Het aantal personen met een profiel op sites als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn groeit. Op alle sociale netwerksites vind je veel (persoonlijke) informatie die goed van pas kan komen bij het politiewerk. Maar hoe zoek je op een goede manier en wat mag wel en niet? Tijdens deze training leer je zo effectief mogelijk te zoeken in sociale netwerksites. Welke sites kun je gebruiken? Wat zijn de handige kneepjes? Waar haal je welke informatie vandaan en hoe toets je die informatie?

Voor wie

Iedere Opsporingsambtenaar, werkzaam binnen de politie of relevante partners binnen de overheid, die gebruik wil maken van informatie op internet.

Opbouw

De training beslaat drie dagen. Op de eerste dag krijg je een introductie van Internet Research Network (IRN). In de middag leer je handige kneepjes om algemeen te kunnen zoeken. Dag twee begint met het zoeken op Internet en binnen social mediasites. Hierbij oefen je uitgebreid met casussen. Ook wordt aandacht besteed aan de juridische randvoorwaarden en de mogelijkheden van vorderingen. Dag drie is een vervolg op dag twee. Ook dan is er uitgebreid tijd om te oefenen met (eigen) cases.

Resultaat

  • Je herkent de belangrijkste social mediasites die door jongeren worden gebruikt.
  • Je kunt de doelgroepen van de diverse sites onderscheiden.
  • Je kunt snel en effectief zoeken in social mediasites.
  • Je stelt persoonlijke informatie van de site veilig en kan ze hergebruiken voor verdere zoekacties.
  • Je bent in staat om gevonden informatie toetsen op betrouwbaarheid.

Praktische informatie

Code: 9302248.001
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De training bestaat uit 3 instituutsdagen.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.