Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Uitlezen Communicatiemiddelen (UCO)

Algemeen

In deze training leer je binnen je eigen werksituatie kansen herkennen en benutten om gegevens veilig te stellen uit de diverse Smartphones, ten behoeve van de opsporing. Je leert om te werken met zowel de logische als de fysieke uitleesmogelijkheden van de softwarepakketen XRY en UFED.

Je leert om op basis van een stappenplan op forensische wijze de gevraagde informatie uit de communicatieapparatuur uit te lezen. Je wordt volledig op de hoogte gebracht van de goede werking van de hardware die bij de genoemde softwarepakketen hoort. Daarnaast leer je hoe en wanneer een SIMkaart te klonen en deze te gebruiken. Je leert alles vast te leggen in een overzichtelijk rapport. Ook wordt er aandacht besteed aan de diverse smartphone-apps zoals Facebook, Twitter, Whatsapp, Blackberry Messenger, e.d.

Voor wie

Je bent aangesteld om fulltime of in een neventaak te gaan werken als telefoon-uitlezer (UCO-medewerker) en bent op basisniveau bekend met telefonie in het algemeen en met de 'ins en outs' van de moderne communicatiemiddelen in het bijzonder. Ook de collega die enkele jaren terug de UGO heeft gevolgd kan veel baat hebben bij deze training.

Resultaat

Tijdens deze training leer je de basisvaardigheden over het veiligstellen en uitlezen van communicatiemiddelen. Naast theoretische basiskennis hierover en over netwerken, leer je hoe je ze handmatig en met behulp van programmatuur uit kunt lezen. Ook wordt je op de hoogte gebracht van alle juridische aspecten. Natuurlijk leer je in deze training ook het op forensisch juiste wijze uitlezen van additionele geheugenkaarten, zodat je in voorkomende gevallen ook beschikt over gewiste gegevens.

Praktische informatie

Code: 9300868.009
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 40 sbu
Instituut: 36 sbu
Proeve: 4 sbu

Duur: 1-3 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.914,00

Toelichting studielast

Na inschrijving verkrijg je toegang tot enkele voorbereidende readers die ook deel uitmaken van het lesmateriaal. 
De training duurt 4 dagen, gepland in 2 blokken van 2 aaneensluitende lesdagen met daartussen een periode van ongeveer 2 weken.  In de tussenliggende periode kun je je met hulp van je praktijkcoach verder bekwamen en onder begeleiding een praktijkopdracht uitvoeren. Aan het einde van de vierde trainingsdag maak je een theoretische toets.
Hierna moet je, als praktijkexamen-opdracht, binnen een periode van 2 maanden in je praktijksituatie 2 verschillende smartphones uitlezen. Dit doe je in overleg met je leidinggevende en met de inhoudsdeskundige praktijkcoach in jouw werksituatie. Er vindt een terugkoppeling naar de Politieacademie plaats.

Randvoorwaarden

Je beschikt over een praktijkcoach met kennis en ervaring over het onderwerp. De praktijkcoach begeleidt jouw werkzaamheden en studieopdrachten en kan deze beoordelen.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Diploma Allround Politiemedewerker (op mbo-niveau 4)
  • Diploma Politiemedewerker (op mbo-niveau 3) in combinatie met een regulier  mbo-4 diploma en een certificaat CAR of BOR
  • Diploma basispolitiezorg (POMB, HPO, politie A) in combinatie met een certificaat CAR of BOR
  • Diploma mbo-4 in combinatie met een certificaat CAR of BOR en een certificaat BOA- Bijzonder Opsporingsambtenaar

Daarnaast ben je op basisniveau bekend met telefonie in het algemeen en met de 'ins en outs' van de moderne communicatiemiddelen in het bijzonder.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.