Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Training ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel

Algemeen

Stap in de wereld die financieel rechercheren heet en leer hoe je met een financiële kijk op de zaak strafbare feiten kunt oplossen, efficiënter kunt werken, een voordeelberekening op moet stellen en conservatoir beslag kunt leggen.
Moeilijk? Helemaal niet. Als rechercheur ben je toch al gewend je gezonde verstand te gebruiken. Kun je een bankafschrift lezen en heb je een klein beetje gevoel voor cijfers, dan lukt het ook jou.

Voor wie

Politie en leden van Bijzondere Opsporingsdiensten die belast zijn met opsporingsonderzoeken.

Opbouw

De lessen kenmerken zich door voortdurende afwisseling tussen theoretische uitleg en zelfstandig oplossen van praktijkcasus. Onder meer worden behandeld de onderwerpen bewijs t.b.v. strafbare feiten, verbeurdverklaring, ontneming voordeel, eigendomsrecherche en conservatoir beslag. Afgesloten wordt met een proefexamen. De laatste dag staat volledig in het teken van training aan de hand van een praktijkcasus. 

Resultaat

Na het met succes voltooien van de proeve ontvang je een certificaat. Daarnaast verruimt het je mogelijkheden van je recherchewerk.

Praktische informatie

Code: 9300687.002
Type: Training
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 83 sbu
Instituut: 40 sbu
Korps: 2 sbu
Zelfstudie: 38 sbu
Proeve: 3 sbu

Duur: < 1 week
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 1.066,00

Overige informatie

Je positief examenresultaat kun je eventueel gebruiken voor een vrijstelling voor het deel ontneming van de kernopgave Meewerken aan een financieel recherche onderzoek. Deze kernopgave is verdeeld in ontneming, rechercheren in administraties, fraude en money laundering.

Randvoorwaarden

Voorafgaand aan het volgen van de opleiding dient het zelfstudiepakket Ontneming grondig te worden bestudeerd. Deze wordt de student circa 4 weken voor aanvang van de opleiding toegezonden. Deze voorbereiding is een belangrijke voorwaarde om de lessen te kunnen volgen.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 27-09-2021

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
ma 27-9 t/m vr 01-10
di 05-10 examen

Code: S002

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

  • Diploma Allround Politiemedewerker (mbo 4)
  • Diploma Politiemedewerker (mbo 3) in combinatie met een regulier mbo 4 diploma en een certificaat CAR, BOR of VOO
  • Diploma basispolitiezorg (POMB, HPO, politie A) in combinatie met een certificaat CAR, BOR of VOO.

 Aangevuld met de E-learning Financieel Rechercheren beschikbaar op PKN.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.