Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Financieel administratieve waarheidsvinding

Algemeen

In deze opleiding staan de competenties met betrekking tot het financieel rechercheren als tactisch recherchemethodiek centraal. Je bent in staat onderzoek te doen naar een geld- en goederenbeweging, de daarbij betrokken partijen (natuurlijke- en rechtspersonen) en hun onderlinge rechtsverhoudingen te duiden. Dit onderzoek zal informatie genereren dat getransformeerd dient te worden tot bewijs van betrokkenheid van deze (rechts)personen bij strafbare gedragingen en kan dienen tot het confisqueren van (inter)nationaal misdaadvermogen.

Voor wie

Opsporingsambtenaren, werkzaam in het taakgebied financieel rechercheren en/of bestrijding van de financieel-economische criminaliteit.

Opbouw

De proeve van bekwaamheid bestaat uit meerdere examenonderdelen waaronder vier authentieke opdrachten waarin je  aantoont in detail de competenties te bezitten met betrekking tot respectievelijk controletechnieken, organisatievormen, rechtsverhoudingen en handels- en bankproducten. Ter afsluiting dien je een complex financieel onderzoek te analyseren, concluderen en verbetervoorstellen te formuleren. Naar aanleiding van jouw bevindingen vindt er een eindgesprek plaats.

Praktische informatie

Code: 5300104.007
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 644 sbu
Instituut: 197 sbu
Korps: 283 sbu
Zelfstudie: 146 sbu
Proeve: 18 sbu

Duur: 6-12 maanden
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 7.308,00

Overige informatie

Deze opleiding is een verplicht onderdeel van de Leergang Recherchekundige, afstudeerrichting Financiële Recherchekunde. Het is ook aangewezen als implementatie aanbod.

In de Leergang Recherchekundige mag 1 (één) losse module worden gevolgd zonder dat wordt voldaan aan de toelatingseisen die gelden voor de gehele leergang. De toegang wordt dan op een andere wijze getoetst. Zie voor verdere informatie paragraaf 4.6.4 van het document Toelatingseisen Leergangen (document RIC).

Randvoorwaarden

De werkomgeving faciliteert de uitvoering van de korpsopdrachten.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 12-10-2021

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
okt: 12, 25
nov: 8, 23,24
dec: 06, 22
2022
jan: 17, 18, 31
feb: 14, 28
mrt: 14, 28, 29
apr: 11, 25
mei: 9, 23 ex
jun: 07, 08
jul: 04-06 + 11-13 ex
aug: 17,18 ex, 22 hex
sep: 26-27 hex

Code: S002

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Voor toelating tot losse modules of functiegerichte applicaties van de leergang Recherchekundige moet worden voldaan aan de minimale vooropleidingseisen die gelden voor de gehele leergang:

  • Diploma Allround Politiemedewerker (op mbo-niveau 3) in combinatie met een regulier hbo- of wo-diploma en certificaten KO en MFR of FSO; of
  • Diploma Allround Politiemedewerker (op mbo-niveau 4) in combinatie met een regulier hbo- of wo-diploma en certificaten MFR of FSO; of
  • Diploma Politiekundig Bachelor/ Bachelor of Policing in combinatie met certificaten MFR of FSO; of
  • Diploma Inspecteur (LTM, BTM) in combinatie met MFR of FSO; of
  • premaster Recherchekundige in combinatie met een regulier hbo- of wo-diploma en certificaat STRUMOZ of MFR of FSO.

Tevens kan toelating voor maximaal twee modules van de leergang, waaronder de FAW, worden aangevraagd op basis van:

  • Diploma hbo of wo, in combinatie met certificaten MFR of FSO.
  • Werkervaring op het gebied van (financiële) recherche in combinatie met certificaten MFR of FSO.

 

Vrijstellingen

Vrijstelling voor examenonderdeel Controletechniek voor de opsporingsambtenaar:

  • Een hbo- of wo diploma accountancy of SPD, aangevuld met werkervaring in het toepassen van controletechniek.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.