Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Milieucriminaliteit

Algemeen

In deze afstudeerrichting van de Leergang Recherchemedewerker, Tactisch Rechercheur word je voorbereid op het zelfstandig en in teamverband opsporen en afhandelen van milieucriminaliteit.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor de functies in de LFNP-reeks Tactische Opsporing vanaf het niveau Generalist Tactische Opsporing. Je bent werkzaam bij afdelingen die zich bezighouden met de bestrijding van Milieucriminaliteit.

Opbouw

In de Leergang Recherchemedewerker: Tactisch Rechercheur start je met het Algemeen deel. Dit bestaat uit RIMOZ, Dossiervorming Basis en Digitale Opsporing. Hierna volg je de afstudeerrichting Milieucriminaliteit. Je leert opsporen in het algemeen te vertalen naar opsporen op het gebied van milieucriminaliteit. Dit doe je door oriëntatie op de context waarbinnen veelal ondermijnende milieucriminaliteit zich afspeelt. De bewijsmiddelen en de impact van millieucriminaliteit krijgen bijzondere aandacht.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het maken van plannen van aanpak en het optreden op een Plaats Delict of onderzoekslocatie. Er wordt ingegaan op het verhoren van getuigen- en verdachten o.a. in relatie tot rechtspersonen in een meer omvattende milieuzaak en de financiële aspecten. Tenslotte richt je je aandacht op de invloed van het bestuursrecht op een opsporingsonderzoek, de samenwerking met ketenpartners en in de afrondingsfase en het bestuurlijk advies.

Resultaat

Na het afronden van de Leergang ontvang je een diploma en kun je volwaardig deelnemen aan onderzoeken in omvangrijke milieuzaken of TGO’s. Je bent in staat om minder omvangrijke milieuzaken zelfstandig af te handelen. 

Praktische informatie

Code: 4302407.002
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 700 sbu
Instituut: 288 sbu
Korps: 171 sbu
Zelfstudie: 171 sbu
Proeve: 70 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 7.028,00

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van het certificaat RIMOZ of RIMOZ(TGO) of beschikt over aantoonbare competenties.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.