Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Dreigingsinschatting

Algemeen

In het kader van het Stelsel Bewaken en Beveiligen zijn er, na de moord op Pim Fortuyn, procedures ingesteld m.b.t. de dreigingsinschatting (DI) t.a.v. personen, objecten en instellingen op zowel centraal als decentraal domein. In deze 8 daagse training wordt toekomstige dreigingsinschatters alsmede ondersteunende functionarissen geleerd wat een DI is, hoe je deze opbouwt, waartoe de DI dient en van welke relevante wetgeving je kennis hoort te dragen.

Voor wie

Executief en administratief/technisch personeel belast met ondersteunende of uitvoerende taken in relatie tot het maken van dreigingsinschattingen.

Opbouw

Binnen de 8 daagse training (2 aansluitende weken van 4 dagen startende op maandag) is ongeveer de helft ingeroosterd voor theorieblokken. De resterende tijd wordt gebruikt voor casuïstiek vanuit het centrale en decentrale domein. (landelijk en regionaal/lokaal)

Tijdens de theorieblokken wordt het ontstaan en de werkwijze van het stelsel, de werkwijze van de AIVD, RID en de CIE i.r.t. dreigingsinschatting, criminele- en politieke achtergronden bij dreigingen, alsmede gedragswetenschappelijke aspecten bij (be)dreigingen behandeld.

De casuïstiek heeft betrekking op de vorming en toetsing van scenario’s en de behandeling van praktijkvoorbeelden door het OM, IPOL en een regionaal politiekorps.

ResultaatPraktische informatie

Code: 4300628.005
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 84 sbu
Instituut: 64 sbu
Korps: 13 sbu
Zelfstudie: 4 sbu
Proeve: 3 sbu

Duur:
Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Totaalprijs: € 3.103,00

Overige informatie

In de nabije toekomst zal het volgen van deze opleiding een imperatieve voorwaarde zijn om het product dreigingsinschatting t.b.v. verantwoordelijke organisaties te mogen maken.

Startdata

Deze opleiding start op ondergenoemde data.

Per startdatum staan de beschikbare opleidingsplaatsen en -data vermeld.

Opleidingsdagen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde: het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!

Startdatum: 08-11-2021

Locatie: Politieacademie Concernlocatie
Beschikbare opleidingsplaatsen: Momenteel niet beschikbaar (zie opleidingsdata weergeven).
Opleidingsdata weergevenOpleidingsdata:
ma 08-11 t/m do 11-11
ma 15-11 t/m do 18-11

Code: S001

Vanwege een inconsistentie op de onderwijsaanbodsite is het aantal beschikbare plekken per startmoment momenteel niet beschikbaar. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.
Voor de goede orde : het aantal beschikbare plekken dat wordt getoond bij het aanmelden van studenten in Osiris docent/begeleider is correct!Opleidingsdata sluiten

Algemene instroomeisen

Vereist opleidingsniveau is minimaal mbo. Voorkeur hbo.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.