Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Operationeel Gemeenschappelijk deel

Algemeen

Binnen de ME-organisatie wordt zoveel mogelijk planmatig gewerkt met een vast werkpatroon. Dit werkpatroon helpt om een inzet volgens een vaste structuur vorm te geven, zodat de samenwerking met elkaar zo goed mogelijk geborgd kan worden. Elke commandant met zijn eenheid heeft een aandeel in de uitvoering van een inzet. Dit dient goed op elkaar afgestemd te worden. In deze week doe je kennis op die betrekking heeft op verschillende stappen uit het werkpatroon. Deze kennis ga je in het toepassingsdeel in de praktijk brengen. Daarnaast ga je verder in op een aantal aspecten die te maken hebben met het leidinggeven tijdens een inzet, zoals de verschillende werk- en verschijningsvormen van de ME, Public Order Management, Wet- en regelgeving en hoe de portofoon/verbindingen werken.  Maar ook hoe de bevelvoering/structuur van de ME in elkaar zit en welke ondersteunende eenheden er ter beschikking zijn. 

Als je op een aantal verschillende vlakken kennis hebt vergaard rondom een optreden, ga je alle informatie bij elkaar brengen. Je gaat bijvoorbeeld aan de hand van een opdracht met elkaar bespreken waar je technisch en tactisch rekening mee moet houden tijdens een inzet. Deze kennis ga je in het toepassingsdeel in de praktijk brengen.

Voor wie

Je bent aankomend leidinggevende binnen de ME organisatie.

Opbouw

De week bestaat uit een aantal theoretische blokken waarin de stof aan de hand van praktijkvoorbeelden behandeld wordt. In de les is veel ruimte voor discussie en intervisie onder de deelnemers. De week wordt afgesloten met een tabletop.

Resultaat

Na afronding heb je kennis van:

  • het werkpatroon dat gehanteerd wordt binnen de ME-organisatie in zowel voorziene als onvoorziene situaties om planmatig te werken.
  • de structuur van een operationeel (deel)plan;
  • de werkwijze van het tot stand komen van een operationeel (deel)plan, afgestemd op de taakstelling van jouw groep en andere leidinggevenden binnen de ME-organisatie;
  • de mogelijkheden en onmogelijkheden van eigen en andere eenheden en weet dat dit invloed kan hebben op jouw tactische beslissingen.

Praktische informatie

Code: 4201008.004
Type: Cursus
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 44 sbu
Instituut: 38 sbu
Korps: 6 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 4.555,00

Overige informatie

Tijdens de opleidingsweek verblijf je intern op de Politieacademie te Ossendrecht.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van:

  • Diploma Allround Politiemedewerker (op mbo niveau 4) óf
  • Diploma Politiemedewerker (mbo niveau 3) met een regulier mbo 3/4 diploma óf minimaal 2 jaar aantoonbare, voor de opleiding relevante werkervaring

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.