Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Toezicht houden op verkeersveiligheid

Algemeen

In dit onderwijs word je opgeleid op het waarnemen van en overzicht houden op verkeerssituaties, rekening houdend met je eigen veiligheid en die van anderen. Dit onderwijs wordt aangeboden in het kader van de opleiding Assistent Politiemedewerker en Vrijwillige politie.

Opbouw

Onderdelen van dit onderwijs zijn:

  • Toezicht houden
  • Corrigerend optreden (bijv. verbaliseren , waarschuwen en/of voorlichten). Treedt zelfstandig corrigerend op bij overtredingen uit het feitenboekje, bij aanhouding draagt hij de zaak over aan de politiemedewerker of allround politiemedewerker
  • Verkeer regelen
  • Onderhouden contact met publiek en collega’s
  • Signaleren van knelpunten op het gebied van verkeer en intern rapporteren
  • Mondeling en schriftelijk rapporteren

Resultaat

Na afronding van dit onderwijs weet je een stabiele, verkeersveilige situatie te creëren. Je collega’s zijn voorzien van relevante informatie (korte en lange termijn) omtrent verkeersveiligheid en doorstroming. Je hebt e.e.a. schriftelijk afgehandeld.

Praktische informatie

Code: 2500531.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 0 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Dit onderwijs wordt aangeboden in het kader van de opleiding Assistent Politiemedewerker.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.