Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

OSINT Advanced - Registered OSINT Specialist

Algemeen

Je leert om zelfstandig en grotendeels onafhankelijk van tooling een verdiepend OSINT-onderzoek uit te voeren. Je leert voorbij de data op een website te kijken, maakt gebruik van geavanceerde zoektechnieken of leert deze te maken om data te vergaren uit open bronnen en social media en digtale sporen zichtbaar te maken.  

Voor wie

Intelligence en opsporingsmedewerkers werkzaam binnen Districtrecherches en regionale teams. Intelligence, opsporingsmedewerkers en basisteammedewerkers, districten, eenheidsniveau en landelijke eenheid. Online onderzoek is noodzakelijk tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

O.a. medewerkers DRIO, VVC, DR, DRR, TCI, TBKK, Cybercrime, maar ook Digitaal Rechercheurs (Specialisten A, B, C of D), Internet rechercheurs, OGG niveaus 3/4 en Intelligence (Generalist, experts, Specialisten A,B), digitale wijk- en jeugdagenten.

Opbouw

De opleiding bestaat uit 3 aaneengesloten dagen. Het betreft een geaccrediteerde voltijd opleiding en dagonderwijs. De opleiding vindt klassikaal of klassikaal online plaats.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Herhaling begrippen en methodieken OSINT Basis;
  • Geavanceerde zoektechnieken;
  • Geolocatie op basis van foto/video;
  • DNS (records);
  • Webtechnieken;
  • Virtual Machines;
  • PGP encryptie;
  • Darknet Introductie;
  • Geavanceerde zoektechnieken op social media.

Resultaat

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig een verdiepend OSINT onderzoek uit te voeren, gebruikmakend van geavanceerde zoektechnieken en methoden om data te verkrijgen vanuit het internet en social media. Deze data kun je interpreteren, analyseren en vervolgens rapporteren ten bate van een onderzoek.

Deze training is een geaccrediteerde SPEN-registeropleiding. Na het succesvol afronden van een eindtoets, ontvang je een diploma van de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) en mag je de titel ‘Registered OSINT Specialist ®’ (afgekort ROS) voeren. Dit houdt tevens in dat je wordt ingeschreven in het besloten Abituriëntenregister van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en Persoonlijke Educatie (PE) punten ontvangt.

Praktische informatie

Code: 1900232.000
Type: Training
Examineringtype: Diploma

Studielast totaal: 24 sbu
Instituut: 24 sbu

Duur: < 1 week
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Toelichting studielast

De opleiding bestaat uit 3 aaneengesloten dagen en sluit af met een examen.

Overige informatie

Deze training is een logisch vervolg op de Osporen en Internet en Social Media (OIS) of OSINT Basis opleiding.

Randvoorwaarden

Tijdens de opleiding beschik je over een PC/laptop waarop je vrijelijk software kunt installeren en deïnstalleren. Omdat je online onderzoeken moet verrichten is een internetverbinding noodzakelijk.
Kun je hier niet aan voldoen, dan is het mogelijk om een laptop in bruikleen te krijgen van DataExpert.

Algemene instroomeisen

Voor deze training zijn geen expliciete instroomeisen opgesteld. Wel is het aan te raden om een eerdere OSINT basisopleiding te hebben gevolgd of OGG1 en 2.

Vrijstellingen

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk.

Aanmelden

Deze training wordt uitgevoerd door DataExpert.

Ben je werkzaam bij de politie? Dan vraag je deze opleiding aan via Youforce|Selfservice|Opleidingen|studiefaciliteiten. Na ontvangst besluit studiefaciliteiten meld je je aan bij DataExpert.

De prijs van de training is op te vragen via training@dataexpert.nl

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.