Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Rijangst- en traumabegeleiding (2024)

Algemeen

Rijangst- en traumabegeleiding

Voor wie

Politiemedewerkers en medewerkers werkzaam in de ondersteunende dienst bij de politie die rijangst klachten hebben.

Opbouw

De rijangst wordt behandeld via interventies die uit wetenschappelijk onderzoek het meest effectief zijn gebleken. De begeleiding begint met een gezamenlijk gesprek tussen jou en de behandelaar. Dit gesprek heet het intakegesprek en duurt ca 1,5 uur. In de intake is er uitvoerig gelegenheid om je klachten toe te lichten en wordt uitleg gegeven over de aanpak. Vervolgens wordt er een behandelingplan opgesteld. De behandeling begint vaak met het aanleren van technieken om de angstgevoeligheid te verminderen. Vervolgens worden deze toegepast tijdens het autorijden. Je gaat deze met de rijangst coach trainen. De rijangst coach werkt met confrontatie-oefeningen om de angst te verminderen. Het werk van de rijangst coach is niet primair gericht op instructie, maar op het terugwinnen van vertrouwen door verminderen van angst en onzekerheid. Kortom het leren omgaan van de angst.

Resultaat

 Je bent weer zonder beperkingen inzetbaar voor de functie die je uitoefent.

Praktische informatie

Code: 9100768.003
Type: Cursus
Examineringtype: Geen

Studielast totaal: 1 sbu
Instituut: 1 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: niet individueel afneembaar

Overige informatie

Deze training vindt plaats op de openbare weg (veelal in je eigen werkgebied). Mogelijk ga je voor bepaalde oefeningen naar locatie Lelystad of eventueel het angstbehandelcentrum IPZO (vestigingen in Nijmegen, den Bosch, Rotterdam, Bussum en Nieuwegein).

Tijdens en na afloop van het traject vindt er altijd een evaluatie met jou en je leidinggevende plaats. Het eindverslag van het traject wordt ook naar de bedrijfsarts gestuurd. Rijpol werkt volgens een beroepscode waarin o.a. geheimhoudingsplicht voor privé-gegevens zijn opgenomen.

Randvoorwaarden

Bij ‘rijangst motor’ volg je de begeleiding met je eigen (dienst)motor.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met Team Recruitment van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.