Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Kerninstructeur Summ-IT

Algemeen

Een kerninstructeur Summ-IT is een persoon die binnen zijn eigen eenheid Summ-IT trainingen verzorgt. Ook is de kerninstructeur op de afdeling een vraagbaak en ambassadeur voor Summ-IT. Je geeft les volgens een vastgesteld lesprogramma. Je schoolt, ondersteunt en coacht je collega’s bij het gebruik van Summ-IT. In de training worden je didactische vaardigheden aangereikt. Intelligence en Wpg zijn een onderdeel van de gehele training. Individuele leervragen worden bij aanvang van de training genoteerd en vormen een onderdeel van de te behandelen materie. Samenwerken, delen van kennis, vaardigheden en ervaringen in en met Summ-IT vormen de rode draad door deze training.

Voor wie

Je bent kerninstructeur en bent na overleg met de SPOC van je eenheid aangewezen. 

Opbouw

Vóór de start van de training heb je minimaal twee persoonlijke leervragen genoteerd: één over een onderwerp binnen de applicatie en één didactische vraag. Je leervragen overstijgen de basiskennis en ze gelden als input voor de training.

De training kent drie thema’s: Summ-IT, Intelligence en Wpg en didactische vaardigheden.
Je leert hoe de applicatie is opgebouwd en alle (nieuwe) functionaliteiten worden behandeld. Bij Intelligence en Wpg wordt aandacht besteed aan hoe informatie wordt gedeeld en welke invloed je er zelf op hebt. In de didactische lessen leer je werkvormen te gebruiken en hoe je om moet gaan met een klas met cursisten.

Resultaat

Je bent startbekwaam om als Kerninstructeur Summ-IT de kennis daarvan over te dragen aan collega’s in je eenheid.           Tevens kun je bijna elke gebruikersvraag uit Summ-IT duiden en de vraagsteller helpen met het vinden van de oplossing.        Om op de hoogte te blijven heb je toegang tot alle documentatie over Summ-IT, gebruikershandleidingen, releasenotes, lesmateriaal en tips van collega’s. Primair wordt ingezet om trainingen te verzorgen in je eigen eenheid. Een enkele keer kan je gevraagd worden een les te verzorgen in een andere eenheid. Je kunt ingezet worden op je eigen afdeling of dienst om de beschreven ondersteuning te bieden. Deinstructeur zal op basis van inzet en de kwaliteit van het uitvoeren van je opdrachten een afweging maken of je geschikt bent om als instructeur voor de klas te staan.

 

Praktische informatie

Code: 9303665.002
Type: Cursus
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 40 sbu
Korps: 40 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 2.085,00

Toelichting studielast

Twee keer 3 dagen in twee opeenvolgende weken.

Overige informatie

Een kerninstructeur (zo mogelijk van de organiserende eenheid) verzorgt de lessen in samenwerking met een docent van de Politieacademie.

De opleiding is incompany of op de Politieacademie in Apeldoorn.

Randvoorwaarden

Je moet alle lesdagen volledig volgen om geautoriseerd te worden. Je bent geautoriseerd en hebt toegang tot (de opleidingsomgeving van) Summ-IT. Het lokaal is volledig uitgerust om in en met Summ-IT te kunnen werken.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je beschikt over ruime en recente ervaring met het werken in Summ-IT. Je bent bekend met de landelijke werk- en invoerafspraken en past die ook toe.

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • Je bent werkzaam binnen de opsporing of intelligence.
  • Je hebt affiniteit met lesgeven.
  • Je hebt ambitie.

Je moet bereid zijn samen te werken met je collega instructeurs en collega's van de Politieacademie.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende, meld je aan in Youforce Opleidingsmanagement (YOM). Is er geen geschikte startdatum beschikbaar? Plaats jezelf dan op de wachtlijst. Je ontvangt een mailbericht als er nieuwe startdata beschikbaar zijn.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.