Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Tactisch leidinggeven aan grootschalig en bijzonder optreden: ordehandhaving

Algemeen

In deze opleiding leer je tactisch leidinggeven aan een grootschalig en bijzonder optreden.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor politiemedewerkers van niveau vijf en zes.

Opbouw

De eerste week van de opleiding SGBO volg je samen met collega's uit de diverse regio's die dezelfde functionaliteit hebben (HON's, HIN's, AC's etc). In de eerste week ligt de nadruk op theoretische structuren en modellen. Denk hierbij aan het knoppenmodel, LOODS , IRS, 5 paragrafenmodel etc. 

Daarnaast maakt de onderlinge uitwisseling van ervaringen onderdeel uit van het programma. Enkele gastdocenten vanuit de diverse regio's maken een verdiepingsslag op de desbetreffende functie binnen het SGBO.

De tweede week is de zogenaamde praktijkweek. Vanuit de eerste week worden SGBO kernteams samengesteld (AC, HIN, HON, HOPS en HOHA). Dit kernteam wordt eventueel aangevuld met andere functionaliteiten, zoals HINT, HMOB, HBB, HOPEX en/of HHAN.

Naast het theoretische gedeelte over leiderschapsstijlen wordt deze week voornamelijk gevuld met praktijkoefeningen in de simulatiesuite. Je wordt in een zo realistisch mogelijke omgeving geconfronteerd met diverse crisissituaties. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van tegenspel.

In de uitgebreide de-briefings en evaluaties wordt gebruik gemaakt van het I.P.I.G. model. I.P.I.G staat voor: Inhoud, Procedure, Interactie en Gevoel.

Diverse docenten coachen en adviseren je gedurende het traject en een trainer van een extern coachingsbureau begeleidt naar het examen. Het examen bestaat uit een acute crisissituatie, waarin je jouw competenties toont.

Praktische informatie

Code: 5200183.005
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 84 sbu
Instituut: 64 sbu
Korps: 8 sbu
Zelfstudie: 8 sbu
Proeve: 4 sbu

Duur: 1-2 weken
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 3.258,00

Toelichting studielast

De opleiding bestaat uit twee afzonderlijke weken. Tweemaal vier dagen inclusief avondprogramma.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Voor de aanwijzing van een hoofd taakorganisatie kan de eenheidsleiding (Sectorhoofd DROS/DLOC) putten uit de executieve medewerkers die de volgende functies bekleden of recent bekleed hebben:

• Teamchef B/C;

• Operationeel Specialist B/C en hoger.

De eenheidsleiding kan besluiten medewerkers met andere functies aan te wijzen in de rol van Proces Hoofd.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.