Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Leidinggeven aan een groep hondengeleiders ME

Algemeen

Tijdens deze opleiding leer je leiding te geven aan een groep hondengeleiders binnen de ME.

Als commandant hondengeleider bestaat de kans dat je geconfronteerd wordt met geweld en escalatie van geweld. Je leert je groep hondengeleiders aan te sturen en te controleren, conform de opgelegde taakstelling. Hierbij houd je rekening met de (on)mogelijkheden van je groepsleden en hun honden. Ook leer je te werken binnen de kaders van de ambtsinstructie en hoe je geweld kan voorkomen en, indien nodig, inzetten. De praktijkgerichte lessen worden regelmatig toegepast in simulaties in samenwerking met de ME en andere ondersteunende eenheden.

Voor wie

Je bent politiemedewerker met ervaring binnen de ME en gaat een groep hondengeleiders gaat aansturen.

Opbouw

Je krijgt tijdens de opleiding diverse lessen aangeboden zoals: formaties, technieken en tactieken, samenwerking met ME en AE, traangas en aansturen van je groep tijdens ME-taken in je specifieke rol als ondersteunende eenheid. Deze lessen worden toegepast in praktijkgerichte simulaties. Daarnaast maak je een operationeel plan en neem je deel aan de kaderbriefing.

Resultaat

Na afronding van deze opleiding ben je in staat adequaat leiding te geven aan een groep hondengeleiders ME. Een succesvolle inzet betekent dat jij je werkzaamheden binnen het kader van de conflict- en crisisbeheersing op adequate wijze hebt uitgevoerd. De openbare orde is behouden of hersteld. Je kunt bijvoorbeeld worden ingezet bij:

  • Een evenement, bijvoorbeeld Dance Valley
  • Voetbalwedstrijden
  • Demonstraties
  • Zoekacties

Praktische informatie

Code: 4200277.004
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 56 sbu
Instituut: 54 sbu
Proeve: 2 sbu

Duur:
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 5.831,00

Toelichting studielast

De opleiding vindt plaats in tweemaal drie dagen (di, wo, do) binnen twee aangesloten weken. Op de eerste donderdag wordt er tijdens een simulatiedag geoefend met de ME. Op de tweede donderdag doe je examen tijdens een simulatie met de ME.

Overige informatie

Gedurende de opleidingsweken verblijf je intern op de opleidingslocatie in Ossendrecht.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Geldig certificaat ‘ Leidinggeven aan een ME-groep’
  • Geldig certificaat Lange wapenstok

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding via Youforce aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende of een HR-adviseur.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.