Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

'Loyaliteit' van James Comey

​Algemeen

boek ‘Loyaliteit’ van James ComeyDe serie ‘Nieuwlichterij’ bieden we aan omdat we leidinggevenden de gelegenheid willen geven om voorbij de kwesties in het dagelijks werk voeling te houden met maatschappelijke ontwikkelingen, nationaal en internationaal, die hun werk raken. Eerdere, goed beoordeelde nieuwlichterijen waren er onder meer met René ten Bos, Harald Merckelbach, Anousha Nzume en Bas Heijne.

‘In een gezonde organisatie is twijfel geen zwakte, maar wijsheid, omdat de mens het gevaarlijkst is wanneer hij zeker weet dat zijn zaak de goede is en zijn feiten kloppen..… Beslissingen moeten genomen worden in het besef dat ze onjuist kunnen zijn’ – James Comey

Vlak voor de zomer verscheen het spraakmakende boek ‘Loyaliteit’ van voormalig FBI-directeur James Comey. Thema: leiderschap. Tweede thema: de spanning tussen politiek en rechtsstaat. Comey beschrijft op goed leesbare wijze de ervaringen die met zijn manier van werken geschraagd worden. En gaat nadrukkelijk en openhartig in op het beschermen van de rechtsstaat, een taak die met het aantreden van Donald Trump als president in Comey’s ogen alleen maar pregnanter is geworden.
Op 15 januari 2019 wordt het boek ‘Loyaliteit’ van James Comey besproken met Wilbert Paulissen (hoofd Landelijke Recherche, Landelijke Eenheid) en Pieter Tops (hoogleraar bestuurskunde).

‘Moet je er geen rekening mee houden dat wat je gaat doen (het heropenen van het FBI-onderzoek naar Hillary Clinton, php) er misschien toe bijdraagt dat Donald Trump tot president wordt gekozen’, vroeg ze. Ik zweeg een paar seconden. Dit was natuurlijk de vraag die alle anderen ook in hun hoofd hadden, of ze hem nu hardop uitspraken of niet’ – James Comey

Voor wie

Deze aflevering van ‘Nieuwlichterij’ is relevant voor leidinggevenden die zich willen verdiepen in de spanning tussen rechtsstaat en politiek en die aan de hand van de spiegel die Comey voorhoudt hun eigen stijl van leiding geven onder de loep willen nemen.

Opbouw

Deelnemers ontvangen na inschrijving het boek van James Comey. Er wordt verondersteld dat je voorafgaand aan de bijeenkomst het boek gelezen hebt. Het programma zelf bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen:
• Een gezamenlijke kritische verkenning van het werk van Comey.
• Reflecties van Wilbert Paulissen en Pieter Tops.
• Het bespreken van de betekenis van het werk van Comey voor de politiepraktijk in Nederland.

Studieduur

Het boek ‘Loyaliteit’ telt 342 goed geschreven pagina’s en is prima literatuur voor de naderende feestdagen. De bijeenkomst is op 15 januari 2019 duurt van 14.30 tot 18.00 uur.  

Startdatum

15 januari 2019 op een locatie centraal in het land

Meer informatie

Neem contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl

Inschrijven

Deze bijeenkomst heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
Je kunt je aan melden voor de wachtlijst door een mail te sturen naar politieleiderschap@politieacademie.nl.