Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Webcasts 'Kijk naar het systeem'

Algemeen

'Kijk naar het systeem', het onderzoek van Wouter Landman en collega's, is een boeiende poging om te begrijpen waarom verandering en vernieuwing van de opsporing zo moeizaam gaan. Landman betoogt dat teveel wordt gekeken naar individuele verantwoordelijkheid en te weinig naar systemische factoren. Niet het individu is het probleem, maar de organisatie.
In 'Kijk naar het systeem' beargumenteert Landman op basis van praktijkonderzoek onder meer dat de recherche een eigen identiteit nodig heeft, dat het onderscheid tussen informatie en recherche is doorgeschoten en dat leidinggevenden de rol van groepsdynamica onderschatten.
De School voor Politieleiderschap maakte met Wouter Landman en politieleiders Roel Krijn en Pim Miltenburg drie webcasts waarin 'Kijk naar het systeem' uitgewerkt en bediscussieerd wordt.
Wouter Landman is een gerenommeerd onderzoeker van politiewerk. In 2015 promoveerde hij op betekenisgeving in politie(straat)werk. Hij deed onder meer ook onderzoek naar etnisch profileren en proactief politieoptreden. 

Voor

Leidinggevenden die meer inzicht willen in de oorzaken van moeizame veranderprocessen binnen de politie in het algemeen en de opsporing in het bijzonder. De webcasts bieden je de gelegenheid om op voor jou passende momenten inzicht te krijgen in het onderzoek van Landman en de betekenis ervan voor het politiewerk.

Studieduur

De drie webcasts in de serie over 'Kijk naar het Systeem' duren ongeveer 35 minuten. Het is natuurlijk mogelijk ze een voor een te bekijken. Via deze link tref je de webcasts aan.
Wil je het onderzoek van Wouter lezen? Via deze link verwijzen wij je naar de site van Politie & Wetenschap.

Informatie

Wil je naar aanleiding van de webcast met Wouter online in gesprek over 'Kijk naar het systeem', dan kun je je belangstelling kenbaar maken bij het SPL-secretariaat. Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij een online bijeenkomst. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 088-6622059 of mail naar  politieleiderschap@politieacademie.nl 

Inschrijven

Heb je interesse? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.