Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Over de Mediatheek

De Mediatheek Politieacademie is het landelijk expertisecentrum voor informatiebemiddeling op het gebied van politiekunde; zij biedt betrouwbare informatie en de deskundigheid om je te helpen informatie te vinden. De Mediatheek ondersteunt hiermee de onderwijs- en kennisfunctie van de Politieacademie.

De Mediatheek:

  • verzamelt en beheert publicaties, beeldmateriaal en informatiebestanden (ook digitaal) op het gebied van politiekunde en aanverwante gebieden;
  • beantwoordt informatievragen;
  • biedt studie/werkplekken (het Open Leercentrum);
  • ontwikkelt en beheert de politiekundige thesaurus: een lijst van trefwoorden met onderlinge verbindingen met vaak een uitleg bij het trefwoord;
  • draagt bij aan het informatievaardig maken van studenten en docenten.

Voor wie?

De Mediatheek is er voor studenten en medewerkers van de Politieacademie en politiekorpsen in binnen- en buitenland. Dienstverlening aan derden/belanghebbenden staat van geval tot geval ter beoordeling van de Mediatheek.  

Voor (hulp bij) uitgebreide zoekvragen kun je terecht bij één van de domeinmediathecarissen van de Mediatheek. Zij hebben vakinhoudelijke kennis en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun domein(en). Hiernaast vind je meer over de domeinen, de dienstverlening en over hoe je in contact kunt komen met de Mediatheek. Wij helpen je graag verder.

Download hier de folder van de Mediatheek Politieacademie.