Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Domeinspecialisme

Informatie zoeken en vinden

Als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp kan de Mediatheek je hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld met tips over bronnen of zoekmethoden. Je kunt je zoekvraag ook neerleggen bij de Mediatheek. Je krijgt dan zo snel mogelijk de gewenste informatie aangeleverd.
Het is mogelijk om te bellen of te mailen met het Kennis- en Informatieknooppunt (zie contact) of vul het contactformulier in.

Domeindeskundigheid

Voor (hulp bij) uitgebreide zoekvragen kun je terecht bij één van de domeinmediathecarissen van de Mediatheek. Zij hebben vakinhoudelijke kennis en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun domein(en). Zo kunnen zij gebruikers, klanten en collega’s ondersteunen op het gebied van informatievoorziening. 

Een domeinmediathecaris is niet alleen aanspreekpunt voor informatievragen, maar is ook verantwoordelijk voor alle andere activiteiten op zijn/haar domein. Denk hierbij aan collectievorming –zowel publicaties als databanken- , attendering op nieuwe ontwikkelingen en interessante artikelen in vaktijdschriften, contacten met het onderwijs en interne en externe deskundigen.

Er zijn domeinmediathecarissen op de volgende onderwerpen:

Marije van den BremenGevaarbeheersing

Het domein Gevaar- en Crisisbeheersing behandelt onder meer de volgende onderwerpen: multidisciplinaire samenwerking, rampenbestrijding, ordeverstoringen, crowd management, IBT, terrorisme, supportersgeweld en beveiliging.
Mediathecaris: Marije van den Bremen
Telefoonnummer: 06 - 31 69 87 69
Emailadres: marije.van.den.bremen@politieacademie.nl
                              Dagen aanwezig: maandag t/m donderdag


Marianne van Nieuwenhuizen Onderwijs

Dit domein behandelt onder meer de volgende onderwerpen: onderwijskunde, didactiek, toepassing van didactische werkvormen, toetsen en examineren, kwaliteitszorg en onderwijsvernieuwing.
Mediathecaris: Marianne van Nieuwenhuizen
Telefoonnummer: 06 - 23 79 40 92 Emailadres: marianne.van.nieuwenhuizen@politieacademie.nl
Dagen aanwezig: woensdag t/m vrijdag 

 

Moniek MoekottePolitieleiderschap

Dit domein behandelt alle aspecten van management, arbeid en leiderschap en richt zich op zowel algemene als politiespecifieke onderwerpen.
Mediathecaris: Moniek Moekotte
Telefoonnummer: 06 - 51 18 68 25
Emailadres: moniek.moekotte@politieacademie.nl
Dagen aanwezig: maandag t/m woensdag  

 

Wietske DijkmanRecherche

Het domein Recherche beslaat onder andere de volgende onderwerpen: algemene opsporing, verhoor, confrontatie, bijzondere opsporingsmethoden en bijzondere opsporingsbevoegdheden, digitale opsporing, financiële opsporing, forensische opsporing en forensisch onderzoek, intelligence, zware en georganiseerde criminaliteit, zedencriminaliteit, criminologie, straf(proces)recht, criminaliteitsbestrijding en recherchestrategieën.                                    
Mediathecaris: Wietske Dijkman
Telefoonnummer: 06 - 31 69 87 66
Emailadres: wietske.dijkman@politieacademie.nl
Dagen aanwezig: maandag t/m donderdag           
 

Politiekunde

Dit domein behandelt onder andere de volgende onderwerpen: algemene politiekunde, basispolitiezorg, noodhulp, gebiedgebonden politiewerk, politie in de wijk, politie internationaal. 

Verkeer

Dit domein behandelt onder meer de volgende onderwerpen: politieverkeerstaak, verkeershandhaving, ongevallenanalyse, verkeersveiligheid en de politiële rijtaak. 

Milieu

Dit domein behandelt onder andere de volgende onderwerpen: politiemilieutaak, milieuhandhaving, milieucriminaliteit, flora en fauna en milieuhygiëne